A Konyhafőnök: Nagy a nyomás – ez a középdöntő második hete!

Tejszínhub

Közeleg a Döntő-hét, a középdöntőnek ebben a szakaszában már nincs lehetőség nagyobb hibára: azonnal veszélyzónában találja magát az, aki kicsit is gyengébben teljesít.

 

A nyarat idézte meg a versenynap, ahol az első feladatban igazi, klasszikus, magyaros ételek sorakoztak fel. A zsűri és a versenyzők többsége is egyetértett: nincs párja a szabad tűzön rotyogtatott, bográcsban készített ételeknek. Halászlé, babgulyás, pacalpörkölt, mangalicagulyás, birkapaprikás és kakasherepörkölt gőzölgött a zsűripult előtt. A Konyhafőnök középdöntőjében azonban nem az az elvárás, hogy finom és házias ételeket készítsenek, hanem hogy finom és egyben éttermi színvonalú, újragondolt tányérok szülessenek. Ez volt az első főzés feladata is.

Különleges tollas madarak pultja fogata a második feladat versenyzőit: gyöngytyúk, fácán, aranyfácán, holland bóbitás tyúk, beregi csirke, selyemtyúk és egy indonéz ayam cemani (fekete tyúk). A zsűri háromféleképpen feldogozott szárnyashúst várt a szakácsjelöltektől egy főétel formájában.

A veszélyzónába két versenyző került, közülük végül, a zsűri döntése alapján, Soós Márió búcsúzott A Konyhafőnöktől, aki nem csak szép élményeket, de egy menyasszonyt is köszönhet a versenynek.

 

Zé kiakadt: „Norbi, te nem teljesítetted a feladatot!”

 

Rácz Jenő majdnem megfulladt kóstolás közben?

 

Két versenyző is rosszul lett a konyhában!

 

Könnyeit visszafojtva búcsúzott A Konyhafőnök kiesője

 

A műsor hivatalos oldalai:

Honlap: https://rtl.hu/akonyhafonok

Facebook: https://www.facebook.com/akonyhafonok/

Instagram: @akonyhafőnök

 

SOCIAL MEDIA