A Konyhafőnök: Rácz Jenő esküvői próbavacsorájával indult a középdöntő

Tejszínhub

Eljött a középdöntő, ahol a kékek és a pirosak 3-3 fős csapatokban gyűjtenek pontokat, a hét végén pedig a legggyengébben teljesítő formációk újra egyéniben küzdenek: a Döntőbe jutásért!

 

Idén nyáron Gyuricza Dóri és Rácz Jenő – az előző év Nyerő Párosa – életük legfontosabb napjára, az esküvőjükre készülnek. Mivel Dóri és családja is vegetáriánus, ebből az alkalomból a csapatok 1-1 előételt és 1-1 főételt készítettek el, ezek közül az egyik fogás szigorúan húsmentes volt. Az ifjú pár “csupán” tökéletességet várt el a versenyzőktől, miután házasságkötésük lesz “életük legfontosabb napja”.

A pirosak előétele füstölt és grillezett articsóka volt paradicsom-gazpachoval és paradicsom textúrákkal, főételük pedig rosé kacsamell kacsamájjal, meggy chutney-val és zellertextúrákkal. A kékek fésűkagylót sütöttek karfiolvariációkkal, chorizo-val, vajmártással, főételként pedig Wellington-kucsmagombát készítettek fehér és zöldspárgával, hollandi mártással.

Különleges vendégek érkeztek a zsűri segítségére: Dóri családja és Jenő édesapja kóstolta a versenyzők ételeit!

Nincs esküvő torta nélkül! Ezért a második feladat egy háromemeletes esküvői torta elkészítése volt. A csapatok megkapták a szerelmesek kedvenc alapanyagait, a kékek Dóriét: pisztácia, répa és fehércsokoládé. A pirosak pedig Jenőét: csokoládé, tonkabab-karamell és málna. Ezekből a hozzávalókból várta a zsűri az esküvői tortákat!

Az első megmértettetésen Sárközi Ákos kék csapata dominált: mind a két feladat után 1-1 ponttal gazdagodtak. A következő adásban újabb csapatok mérkőznek meg a zsűri kegyeiért és továbbjutást jelentő pontokért.

 

Rácz Jenő kibukott: „Rohadt ronda ez a torta!”

 

Kiközösítették Szonját a csapattársai?

 

A kék csapat nem kért Gyuricza Dóri segítségéből

 

Fördős Zé kispadra száműzte az egyik versenyzőt

 

 

EXTRA: Zé végre megkéri barátnője kezét?

 

A műsor hivatalos oldalai:

Honlap: https://rtl.hu/akonyhafonok

Facebook: https://www.facebook.com/akonyhafonok/

Instagram: @akonyhafőnök

 

SOCIAL MEDIA