La Liga: az őrület folytatódott, a bajnoki cím sorsa az utolsó fordulóban dől el

Tejszínhub

A spanyol első osztályú bajnokság utolsó percéig tarthat a madridi nagycsapatok versenyfutása. Az utolsó előtti fordulóban már az összes meccs egyszerre kezdődött. A vasárnap délután ismét óriási izgalmakat hozott, a Real Madrid a 68. perctől a 88. percig szinte  már bajnoknak érezhette magát. Végül mégis maradt a két pont különbség. 

 

Kezdjük a tabella alján. Az Eibar kikapott, maradt 30 pontos, ők már csomagolhatnak a másodosztályba. A 31 pontos Valladolid sem áll sokkal jobban, jövő héten az Atlético legyőzésével kellene szerezniük 3 pontot, de még akkor sem lenne a biztos a bentmaradásuk. A harmadik kieső hely az egyaránt 33 pontos Elche és az Huesca között dől el, az előbbi a Bilbaót, az utóbbi a Valenciát fogadja  majd. A Getafe és az Alaves szurkolói megnyugodhatnak, ez a két csapat bebiztosította a helyét az első osztályban.

Az Európa Ligáért hajtó csapatok közül a Real Sociedad nagyon elpáholta a Valladolidot (4:1), a Betis legyőzte az Huescát (1:0), a Villarreal pedig kiütötte a szezon végére kifulladó sevillát (4:0). Ennek a három gárdának a végső sorrendje is csak a jövő vasárnap dől el. Közülük a legérdekesebb a jó formába lendült Villarreal helyzete, nekik ugyanis a biztos Európa Liga csoportkörhöz a Real Madridot kellene majd otthon legyőzniük.

Végül lássuk az élmezőnyt. Az előbb már említett Sevilla vereségével maradt 74 pontos. A harmadik Barcelona is bizonyította, hogy ez nem az ő szezonjuk, most éppen a Celta Vigo vitte el a 3 pontot a Nou Campból, és ezen már meg sem lepődünk.

A két madridi csapat viszont szívroham-közeli állapotban tartotta az edzőket és a szurkolókat. Nagyon hosszú ideig mind az Atlético-Osasuna, mind a Bilbao-Real Madrid gól nélküli döntetlenre állt, és ahogy közeledett a mérkőzések vége, úgy vált egyre valószínűbbé, hogy egyetlen gól mindent eldönthet.

És ezt a gólt Real Madrid lőtte Bilbaóban a 68. percben. Pontosabban nem is lőtte, hiszen kabaréba illően került a hálóba a labda. Egy jobbról érkező beadás elsuhant az egyébként is lesen tartózkodó Benzema mögött, és a takarásban álló Nacho sípcsontjáról bepattant a kapuba. Maga Nacho sem tudná elmondani, mi is történt pontosan, hiszen nem láthatta a labdát. De ettől még a gól érvényes.

Abban a percben tehát a királyiak álltak jobban, pontegyenlőséggel, de jobb egymás elleni mérleggel. Sőt, nyolc perccel később a pamplonai Budimirtől kaptak szép ajándékot, a horvát fejesét Oblak már csak a gólvonal mögül tudta kiütni. Teljes hidegzuhany a matracosoknak, akik az első félidőben nyomasztó fölényben játszottak, de annyi helyzetet hagytak ki, amennyivel egy fél szezont meg lehetne nyerni. Sőt, lőttek két gólt, amit a VAR vett el tőlük. A Simeone-legénység azonban nem omlott össze, és a bekapott gól után folytatta a rohamokat. A 82. percben Lodi bombázott a léc alá, majd 6 perccel később Suarez lőtt okosan a hálóba. De hogy ne legyen eseménytelen a hosszabbítás, még Oblaknak is nagy védéseket kellett bemutatni az utolsó öt percben. Óriási izgalmak közepette, de győzött othhon az Atléti 2:1-re, és két pont előnnyel várja a jövő vasárnapi záró fordulót.

Jön tehát május 23-án este 6 órakor a mindent eldöntő 38. forduló, benne Valladolid-Atlético és Real Madrid-Villarreal. Aki nem bírja a feszültséget, inkább menjen kirándulni vagy kertészkedni, és háromnegyed nyolckor nézze meg a végeredményt. Aki viszont bírja, arra igen emlékezetesnek ígérkező  90 perc vár.

SOCIAL MEDIA