„Én is ember vagyok” címmel indul a Humen új kampánya

Inspiráció Kiemelt

A WHO 1990. május 17-én törölte a homoszexualitást a betegségek nemzetközi osztályozásából, ezért a világ ezen a napon ünnepli a homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnapot, amelyhez Magyarország 2005-ben hivatalosan is csatlakozott. A társadalmi nyitottság folyamatos növekedése ellenére hazánkban az LMBTQ közösség tagjai közül ma is nagyon sokakat ér hátrányos megkülönböztetés az iskolában, munkahelyen vagy akár az utcán, verbális vagy éppen fizikai bántalmazás formájában.

 

“10 éves fennállásunk óta folyamatosan látjuk és érzékeljük – bár bizonyos téren javult a helyzet -, hogy Magyarországon még mindig fontos megmutatni, hogy milyen sok embert ér diszkrimináció azért, mert mást szeret. Kampányunk célja, hogy elindítsunk egy társadalmi párbeszédet, és megértessük az emberekkel, hogy nem bánthatunk valakit a szexuális orientációja miatt, mert ő is ugyanolyan ember, mint bárki más. A társadalom egészét tekintve nagyon kevesen vannak olyanok, akiket nemi, vallási, identitási hovatartozása miatt nem ért még hátrányos megkülönböztetés, így bízunk abban, hogy minél többen azonosulni tudnak a törekvéseinkkel” – írja mközleményében a magazin.

Az „Én is ember vagyok” kampány főszereplői a hazai LMBTQ közösség 7 olyan tagja, akik arcukat vállalva meséltek arról a kamerák előtt, hogy életük során milyen diszkrimináció érte őket. A videók televízióban és social media csatornákon (Facebook, Instagram, TikTok, YouTube) jelennek meg május 17-től kezdően több héten át. A kommunikációt közterületi plakátkampány is támogatja.

 

SOCIAL MEDIA