La Liga: a Real Madrid tartja a lépést

Tejszínhub

A szurkolók már az előző, a 35. fordulótól várták a “szétlövést”, azaz a bajnoki befutó tisztázását, de akkor nem dőlt el semmi. Hiába játszott egymás ellen az első négy helyezett, mind a Barcelona-Atlético,  mind a Real Madrid-Sevilla meccs döntetlenre végződött, így a sorrend akkor még nem változott.

 

A 36. forduló azonban már választ adott néhány kérdésre. Kedden este a Barcelona leszerepelt a Levante vendégeként. A félidőben még hatalmas fölényben futballozva kétgólos előnyre tett szert a kataalán gárda de a második félidőben kiengedte a kezéből a biztosanak látszó győzelmet, és a 3:3 arányú döntetlennel már csak a csodában bízhat. Szerdán elsőként a Sevilla lépett pályára, és a Valencia elleni 1:0 arányú győzelemmel jelezte, hogy tartani akarja a lépést a nagyokkal. Az esti mérkőzésen pedig az Atlético Madrid is otthon tartotta a 3 pontot az igen jó erőkből álló Real Sociedad ellenében (2:1).

A Real Madrid csütörtökön este aránylag könnyen abszolválta a granadai kirándulást, a félidőben 2:0-ra vezetet, de a Barcelonától eltérően nem hagyta feltá,madni a hazai gárdát a második félidőre. Igaz, a hazaiak a 70. percben szépítettek, de a királyiak villámgyorsan bevágtak még kettőt, a végeredmény 4:1 a blancóknak.. Ha Barcelona edzője, Ronald Koeman nézte a meccset, valószínűleg feltette magának a kérdést: “Ettől a Granadától kaptunk ki otthon?” Igen, mester, a Barca bajnoki reményeit ez a harmatos kiscsapat zúzta össze.

A Real Madrid ezzel tapad az Atléticóra. Jön az utolsó előtti, a 37. forduló, amikor már minden meccs egyszerre kezdődik, vasárnap 18:30-kor. Az Atlético még mindig a saját kezében tartja sorsát, otthon fogadja az Osasuna együttesét. A pamplonai gárda számára már nincs különösebb tét, valahol a tizedik hely környékén fogják zárni az idei szerint. A Real Madrid szintén baszk csapat ellen játszik, Bilbaóba látogat, ahol sokan elvéreztek már, de a madridiak már egy döntetlent sem engedhetnek meg maguknak. A Barcelona a Celta Vigót fogadja, a győzelem kötelező (lenne), ha legalább a bronzérmet meg akarják szerezni. A Sevilla pedig az Európa-liga csoportköréért küzdő Villarreal vendége lesz, nem lesz könnyű a dolguk az andalúzoknak.

Komoly esély van rá, hogy a bajnoki cím sorsa még vasárnap sem dől el, így a záró 38. fordulóban is tétmérkőzéseken szurkolhatunk május 23-án.

 

SOCIAL MEDIA