La Liga: pontokat vesztett a Barcelona, elbúcsúzhat ar aranyéremtől

Tejszínhub

A Barcelona úgy fordult rá a bajnokság hajráját jelentő utolsó három fordulóra, hogy három győzelem és sok szerencse kell az aranyéremhez. De rögtön az első meccsen elszálltak a reményeik. 

 

Pedig az első félidőben nem úgy nézett ki, hogy aggódnia kellene a gránátvörös-kék alakulatnak. Pedri már a második percben kihagyott egy ordító helyzetet, az ötödikben a következőt, aztán Griezmann is elhibázta a magáét. Negyedórányi nyomasztó vendégfölény után kiszabadult a nyomás alól a Levante, bár komoly helyzetig nem jutott. A 25. percben jött az obligát Messi-gól, a GOAT fordulásból vágta be a labdát a bal alsóba. Tíz perc múlva Pedri végre kihasználta az újabb helyzetét, sima 2:0, mondhatnánk, ha nem a 2020/2021-es spanyol bajnokság egyik meccsét néznénk.

A második félidőben folytatódik a Barca-nyomás, Messi és de Jong hagy ki egy-egy helyzetet, főleg az utóbbi volt döbbenetes, az egyébként kitűnően futballozó hollandnak az üres kaput kellett volna eltalálnia 17 méterről. A rengeteg elpuskázott katalán lehetőségre nem is lehetett volna más válasz, mint a Lebante feltámadása. Az 57. percben Melero fejelt gólt közelről (a róla lemaradó Sergi Robertónak kell majd ezzel elszámonia), alig három perc múlva pedig a hősiesen küzdő Morales talált be. Hidegzuhany, 2:2.

A nagy fordulatok mérkőzésen a Barcelona támadt fel újra, Griezmann szép csele után egy védőről Dembélé elé pattant a labda, aki 11 méterről elemi erővel bombázott a jobb felsőbe. De még mindig nem volt vége, a vendégek továbbra sem koncentráltak a védekezésre, így a valenciai kiscsapat másodszor is egyenlített, Sergio León az ötös sarkáról pörgette a labdát a hálóbas. Erről a gólról Dest és Piquet tudna tübbet mesélni, hiszen közelről nézték.

A Bacelona csak magát okolhatja a döntetlenért, hatalmas fölényben játszva több góllal is vezethetett volna, de szinte minden lehetőségét elpuskázta. Matematikailag persze még lehetne bajnok, de ahhoz a két madridi csapatnak kellene sorozatban hibáznia. Bár a katalánok legnagyobb hibájának a Granada elleni két héttel ezelőtti vereség tűnik, van egy sokkal prózaibb oka is annak, ha végül bronzérmesként fejezik be a szezont: nem voltak elég jók. Az Atlético Madrid és a Real Madrid elleni négy mérkőzésükből egyet sem tudtak megnyerni, márpedig aki nem bír a közvetlen riválisaival, az ne álmodjon aranyéremről.

Szerdán este következik az Atlético hazai meccse a Real Sociedad ellen. Ha győznek az idén jó szezont futó baszkok ellen, akkor igen közel kerülnek az áhított bajnoki címhez. Ha győznek. De ebben az őrült végjátékban már semmin nem lepődnénk meg.

SOCIAL MEDIA