La Liga: a Real Madrid sem tudott élni a lehetőséggel, folytatódik az őrült végjáték

Tejszínhub

A Real Madrid hatalmas esélyt kapott a Barcelona és az Atlético szombat délutáni döntetlenjével: ha legyőzi a Sevillát, az élre áll a spanyol bajnokságban. De az utóbbi hetek elképesztő eredményeit látva tulajdonképpen az lett volna a szokatlan, ha a blancók élnek a lehetőséggel. 

 

Az elmulasztott esélyek hosszú szériáját április 25-ével, az Atlético bilbaói vereségével kezdhetjük, ami miatt a madridiak lecsúszhattak volna azt első helyről. Az üldöző Barcelonának csak le kellett volna győznie április 29-én a Granadát, de nem bírtak az andalúz kiscsapattal, kikaptak a Nou Campban 2:1-re.

Május elsején az Atlético kis híján ismét megingott, komoly izgalmak után, nagy szerencsével vitte el Elchéből a 3 pontot (1:0). Ellenfelei közül ketten tartották vele a lépést, a Real Madrid otthon legyőzte az Osasunát (2:0), a Barcelona idegenben a Valenciát (3:2). A Sevilla viszont kikapott otthon a Bilbaótól (0:1), ezzel úgy tűnt, kiszáll a versengésből.

Ekkor következett a mindent eldöntőnek ígérkező 35. forduló, a négy élcsapat egymás elleni meccseivel. Az Atlético és Barcelona számára egyaránt első helyet hozhatott volna a szombati meccs, a döntetlen viszont mindkettőjüknek a bajnoki remények szertefoszlását jelentette. Volna. Ha Real Madrid vasárnap este legyőzi a Sevillát. De nem így történt, az andalúzok felszívták magukat erre a mérkőzésre, és bármilyen mezőnyfölényben játszott a hazai gárda, kétszer is vezettek a vendégek. Sőt, a Real végül nagy szerencsével tartotta otthon legalább az egyik pontot, a 94. percben sikerült kiegyenlítenie egy megpattanó lövéssel.

A “mindent eldöntő 35. forduló” tehát nem döntött el semmit, marad az eddigi sorrend. Minden azon múlik tehát, hogyan teljesítenek a csapatok az utolsó három fordulóban. Az Atlético helyzete a legkedvezőbb, hiszen a saját kezében a sorsa,  2 pont előnnyel vezet, három győzelemmel bajnok. A Real Sociedad ellen biztos lesz néhány nehéz percük hazai pályán, de aztán az Osasuna (o) és a Valladolid (i) ellen simán nyerniük kell (amennyiben van még sima meccs ebben a szezonban). Ha valahol döntetlenre végez, netán kikap a Simeone-gárda, akkor a többieken múlik a bajnokság végeredménye.

A második helyezett Real Madrid a Granada (i), a Bilbao (i) és a Villarreal (o) ellen játszik, egyik sem kellemes ellenfél, ráadásul az egyetlen hazai meccsükön azt a Villarrealt fogadják, amelynek az utolsó fordulóig küzdenie kell az európai kupaszereplést érő helyért.

A Barcelona a Levante (i), a Celta Vigo (o)  és az Eibar (i) ellen játszik, egyik ellenfél sem acélos ebben a szezonban, de három estleges győzelem sem ér semmit, ha a vetélytársak nem veszítenek pontokat.

Matematikailag még a Sevilla is lehetne bajnok, bár erre kevés valós esélyük van, hiszen 6 ponttal állnak az Atlético mögött. Az andalúzok a Valencia (o), a Villarreal (i) és az Alaves (o) ellen játszanak, és minden bizonnyal a 4. helyen végeznek.

Figyelem, hétközi forduló jön, minden  este 22:00-tól a slágermérkőzésekkel! Kedden Levante-Barcelona, szerdán Atlético Madrid-Real Sociedad, csütörtökön Granada-Real Madrid. Az őrült versenyfutás folytatódik.

SOCIAL MEDIA