La Liga: Barça-Atlético találkozó a sorsdöntő meccsek fordulójában

Tejszínhub

Szombaton délután sorsdöntő összecsapással folytatódik a spanyol bajnoki versenyfutás. Az élen álló Atlético és a harmadik helyezett Barcelona csap össze. Egy dolog biztosan eldől: a mérkőzés vesztese kiszáll az aranyéremért folytatott versenyfutásból. Döntetlen esetén meg valószínűleg mindkettő. 

 

Az Atlético Madrid e pillanatban vezeti a tabellát 76 ponttal, mögötte liheg az egyaránt 74 pontos Real Madrid és a Barcelona. Ha vendég fővárosiak nyerni tudnak, akor szinte már a nyakukban érezhetik az aranyérmet. Hátralévő további három meccsük nyerhető, igaz, a Real Sociedad ellen otthon még megizzadhatnak, az Osasuna és a Valladolid azonban aligha állítja meg őket.

A Barcelonának nyernie kell, nincs más választása. A katalánok óriási esélyt szalasztottak el, amikor otthon kikaptak, a Granadától, azóta nem a saját kezükben van a sorsuk. Viszont az Atlético után a Levante, a Celta Vigo és az Eibar ellen játszanak, könnyebbnek látszik a dolguk, mint  a vetélytársaké.

Döntetlen esetén viszont mindkét gárda lemondhat a szép reményekről, ezzel megadnák a lehetőséget a nevető harmadik Real Madridnak, hogy esetleges holnapi győzelmével átvegye a vezetést, pontegyenlőségnél ugyanis az egymás elleni eredmény dönt, és a  királyiak ebben jobbak, mint  a matracosok. De ha így alakulna, a Real Madridra utána vár még három komoly feladat, a Granada, a Bilbao és a Villarreal ellen manapság senki nem mehet biztosra.

Persze a holnap esti Real Madrid – Sevilla összecsapást sem lehet simának tekinteni. A Sevilla az előző fordulóban nagyot betlizett, hiszen otthon kapot ki 1:0 arányban a Bilbaótól, ezzel maradt 70 pontos, és gyakorlatilag kiszállt a bajnoki aranyért folyó versenyből. De ez egyúttal azt is jelenti, az andalúzok nyugodtan futballozhatnak Madridban, dobogóra már aligha kerülnek, a jövő évi BL-indulást jelentő 4. helyük viszont megvan. Számukra az utolsó négy meccs már csak ráadás, nincs miért görcsölniük, az ex-barcelonai Rakitic meg akár tehet is valamit egykori csapatáért a Real elleni jó teljesítménnyel.

Szóval sorsdöntő meccsek jönnek a spanyol első ligában, elsőként a Nou Campban, kezdő sípszó ma 16:15-kor (nyitó képünkkel ellentétben még zárt kapuk mögött).

 

És aki bírja az izgalmakat, az rögtön a Barça-Atlético meccs után átkapcsolhat az angol bajnoki közvetítésre, ahol a Manchester City a Chelsea gárdáját fogadja. Izgalmas kis főpróba lesz a két csapat isztambuli BL-döntője előtt.

SOCIAL MEDIA