Konferencia Európa jövőjéről: ünnepélyes megnyitó május 9-én Strasbourgban

Inspiráció Kiemelt

Az Európa jövőjéről rendezett konferencia-sorozat ünnepélyes megnyitására az Európa-napon, május 9-én kerül sor az Európai Parlament épületében, Strasbourgban, 14.00 – 15.30 között. 

 

A másfél órás program során Emmanuel Macron, Franciaország elnöke, David Sassoli, az Európai Parlament elnöke, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és António Costa portugál miniszterelnök mond beszédet, továbbá röviden felszólalnak a konferencia végrehajtó bizottságának tagjai. Az uniós polgárok és a civil társadalmi szervezetek képviselői virtuálisan szólhatnak majd hozzá az eseményhez, amelyen fellép Renaud Capuçon hegedűművész és a Karski-kvartett. Az ünnepélyes megnyitón a tagállamokban zajló Európa-napi eseményekbe is bekapcsolódhatunk.

Vendégként személyesen 27 Erasmus-diák, óriáskivetítők révén pedig 300 uniós polgár vesz részt az eseményen.

Tagállami Európa-ügyi miniszterek és más neves vendégek szintén online kapcsolódnak majd be az eseménybe.

 

Koronavírus miatti biztonsági intézkedések

Minden, személyesen jelen lévő újságírónak és fotósnak be kell tartani a francia hatóságok és az Európai Parlament egészségügyi előírásait, és tartania kell a kötelezően előírt másfél méteres távolságot. A Parlament épületein belül pedig kötelező az orvosi maszk viselése.

 

Audiovizuális közvetítés

A konferencia-sorozat megnyitóját az EbS+ 13:30-15.30 óra között élőben (master videóként) közvetíti. Az Ebs közvetítésre kész anyagot sugároz majd.

Az eseményt az Európai Parlament multimedia központja is közvetíti, és az adás élőben követhető a közösségi médiában (Facebook, Twitter).

SOCIAL MEDIA