La Liga: ötgólos meccsen győzött a Barcelona

Tejszínhub

Kemény meccseket vívott a tabella első három helyezettje, és csak komoly izgalmak után zsebelték be a győzelemért járó 3 pontot. Szombat délután Elchében az egy-nullás győzelemre álló Atlético ellen az utolsó percben fújt be a bíró egy jogos tizenegyest, és csak a szerencsének meg a kapufának köszönhették a matracosok, hogy mégis győztesen mehettek haza. Az esti meccsen a Real Madrid 75 percig nem bírt betalálni a hősiesen védekező Osasuna kapujába, csak az utolsó negyedórában gyötörtek be két gólt az erejükkel elkészülő baszkoknak.  

 

A Barcelonának tehát mindenképpen győznie kellett Valenciában, ha nem akart kiesni a bajnoki címért folyó versenyfutásból, és ugyan miért akart volna. Az első félidő nagy iramot és jó játékot hozott, katalán fölénnyel, de betalálni egyik gárda sem tudott.

A szünet után aztán felpörögtek az események. Némi meglepetésre az 50. percben a hazaiak szereztek vezetést, Clément Lenglet csúnyán lemaradt Gabriel Paulistáról, aki a hálóba bólintotta labdát. Ám nem sokáig örülhetett a Valencia, egy kezezés után jogos tizenegyest kaptak a vendégek. Messi rendkívül gyenge gurítását még kiütötte Cilessen, aki a kipattanóra lecsapó Bousquets lövését is kivédte, utána Pedri tüzelt, az ő labdája egy védőről jött ki, és a bohózatba illő jelenet végén mégiscsak Messi vágta be a hálóba a labdát. Hat perccel később Cilessen ismét óriásit védett, ám a bravúrral kiütött labdát Griezmann a hálóba pattintotta. Újabb hat perc elteltével szabadrúgáshoz jutottak a vendégek a kaputól bő húsz méterre. Messi a legjobb napjait idézően csavarta a labdát a „pipába”, itt már esélye sem volt az egyébként jó napot kifogó Cilessennek.

Ekkor úgy látszott, a Barcelona bő 12 perc alatt eldöntötte a meccset, de a hazaiak nem nyugodtak bele a vereségbe. Javi Garcia vezető edző a hajrára becserélt egy harmadik csatárt is, csapata pedig mindent egy lapra feltéve rohamozott. A 83. percben Soler rúgott is egy bődületesen nagy gólt jó 22 méterről, de ezzel a hazaiak ellőtték a maradék puskaporukat, maradt a 3:2 a vendégek javára.

A Barcelona tehát tapad a madridiakra. Hétfőn este lesz még egy Sevilla-Bilbao összecsapás is, ha a hazaiak nyernek, akkor csak egy ponttal lesznek lemaradva a dobogósok mögött. Akkor pedig óriási hétvégének nézünk elébe, szombaton délután a 74 pontos Barcelona fogadja a 76 pontos Atléticót, vasárnap este pedig a szintén 74 pontos Real Madrid a nagy trióra tapadó, most 4. Sevillát fogadja. Érdemes már most beszerezni a chipset és az innivalót…

SOCIAL MEDIA