La Liga: mindkét madridi gárda hozta a kötelezőt, de nő a feszültség

Tejszínhub

A Barcelona óriási esélyt szalasztott el csütörtök este, amikor nem tudta legyőzni otthon a nem túl acélos Granadát. Az elhalasztott meccsen elért győzelem azt jelentette volna, hogy pontelőnnyel állnak a tabella élére. Ám hiába szegezték a kapuja elé az andalúz kiscsapatot, az első félidőben szerzett egygólos előnyt nem tudták tovább növelni, sőt, a második félidei reménytelen, fantáziamentes játékukra két granadai kontra lett a válasz. A gránátvörös-kékek csúfos vereségükkel hatalmas esélyt adtak a madridi vetélytársaknak.

 

Szombat délután a jelenleg első helyen álló Atlético Madrid az utolsó előtti helyen szerénykedő Elche otthonába látogatott. Elvileg ugyanolyan kötelező győzelemnek tűnt, mint a katalánok meccse, de kis híján ennek is hidegzuhany lett a vége. A bajnokaspiráns vendégek jól kezdtek, a 16. percben a VAR még elvette Suárez gólját egy kikockázott les miatt, a 23. percben azonban LLorrente remek lövése utat talált a hálóba. A jól játszó vendégek domináltak a második félidőben is, de nem tudták növelni az előnyüket, sőt, a korábban gólt szerző Llorrente a saját kapuja előtt ügyetlenül felugorva próbált fejjel tisztázni egy beadást, de kezezés lett a vége. Az utolsó percben megítélt  teljesen jogos büntetőt azonban Fidel a kapufára rúgta (Oblak már verve volt), így a matracosok hatalmas szerencsével behúzták ezt a meccset is.

Este a városi riválist üldöző Real Madrid hazai pályán fogadta az Osasuna gárdáját. Az összkép emlékeztetett a riválisok meccseire, annyi különbséggel, hogy a Real Madrid végül magabiztosabban abszolválta a feladatot. A pamplonai gárda igen lelkesen és sikeresen védekezett 75 percig, sőt vezetett is néhány ígéretes kontrát, de olyan nyomás alatt játszott, amit nem lehetett végig kibírni. A 76. percben Militao, négy perccel később Casemiro volt eredményes, ezzel a Real Madrid ott lohol a matracosok nyomában.

Vasárnap a 3. helyezett Barcelona Valenciában, a hétfőn esti záró mérkőzésen a 4. helyen álló Sevilla Bilbaóban lép fel. Ha nem győznek, akkor a bajnokság innentől madridi belharccá változik.

Ha viszont be tudják húzni ezeket a meccseket, akkor következő forduló hozhat extrém izgalmakat, hiszen az első négy helyezett egymás ellen játszik: a Real Madrid a Sevillát, a Barcelona az Atléticót fogadja. Ezeken az összecsapásokon bármi megtörténhet, még az is, hogy az Atléticót esetleg legyőző Barcelona bajnoki győzelemhez segíti a Real Madridot… Jövő vasárnap este okosabbak leszünk.

SOCIAL MEDIA