A SodaStream újrahasznosított műanyagból készülő szódagépeket fejleszt

Kiemelt Márkák

A világ legnagyobb szódagépgyártója, a SodaStream nekilátott az újrahasznosított, illetve növényi alapú műanyagból készülő szódagépek fejlesztésének, így a jövőben még „zöldebbé” válhatnak a termékei.

Az otthoni szódagépek fontos szerepet tölthetnek be a globális műanyaghulladék csökkentésében. A SodaStream készülékekhez használt többszörhasználatos szénsavasító palackok alternatívát jelentenek az eldobható PET-palackok kiváltására. A vállalat számításai szerint ugyanis ily módon 2025-re 78 milliárd eldobható műanyagpalacktól óvhatják meg a bolygót a SodaStream-használók a világon, ami 11 milliárddal több a SodaStream által bejelentett tavalyi célkitűzésnél.

A vállalat úgy döntött, hogy év végétől kezdve a műanyagpalackos szörpjeit fémdobozosra cseréli, ezzel további 200 millió műanyagpalacktól kímélve meg a bolygót. Az új kiszerelésű szörpök legkorábban 2022 második felében jelenhetnek meg Magyarországon.

„A SodaStream teljesítményét mások is elismerik, ugyanis a Spirit és Crystal típusú gépeink megkapták a Carbon Trust tanúsítványt, ami jól tükrözi, hogy termékeink élenjárnak a fenntarthatóságban, illetve azt, hogy készülékeinkkel hosszútávon csökkenthető a háztartások ökológiai lábnyoma” – hívta fel a figyelmet Széll-Szőke Krisztina, a SodaStream termékmenedzsere.

A Föld Napja alkalmából a SodaStream egy magyar nyelven elérhető weboldalt is elindított, hogy támogassa a felhasználókat ökológiai lábnyomuk csökkentésében. Az új platformon (https://www.sodastream.hu/earth-day) Randi Zuckerberg is feltűnik, támogatva ezáltal a „Ne csak megossz, cselekedj” mottóval ellátott SodaStream.kampányt.

 


 

###

SOCIAL MEDIA