Megszerezte a WELL Platina minősítést a Corvin Innovation Campus irodaház

Kiemelt Piac

Megszerezte az emberközpontú irodafejlesztés legmagasabb fokozatát a Corvin Innovation Campus. A Corvin Sétány meghosszabbítását is jelentő, újgenerációs irodaház megfelel a nemzetközi WELL Platina minősítésnek, ami a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat ismeri el. A szinte teljesen érintésmentes, közel 30 000 négyzetméter irodaterületű komplexum első üteme várhatóan 2022 őszére, míg a második fázis 2023 harmadik negyedévére készül el.

A Corvin Sétány közvetlen közelében, a Szigony utca, Tömő utca, Apáthy István utca, valamint Balassa utca találkozásainál valósul meg az egyedi kialakítású Corvin Innovation Campus a Futureal fejlesztésében. Az egyedi formavilágú, kilencszintes épületegyüttes egy teljes tömb rehabilitációját is jelenti, így a környező utcák felé eltérő stílusú homlokzattal találkozhatnak majd a járókelők. Az épülettel megújuló parkosított közterek és kiszélesített utak teljesen újragondolják a környék látványát, egyben meghosszabbítják a közismert sétányt is.

Az ’A’ kategóriás Corvin Innovation Campus fejlesztése – a szigorú c fenntarthatósági elvárások mellett – a most már hivatalosan is odaítélt, legmagasabb fokozatnak számító WELL Platina minősítésnek megfelelően valósul meg. A nemzetközi WELL-tanúsítvány az épületek emberi szervezetre, egészségre, közérzetre gyakorolt hatását vizsgálja és értékeli a levegőellátás, a víz, az egészséges táplálkozás lehetősége, a természetes fény, a testmozgás, a kényelem és a szellemi frissesség alapján.

A WELL elvárásainak megfelelően az irodaház építésénél nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges, biztonságos, inspiráló, zöld környezet kialakítására. A külső udvar kellemes rekreációs felületet biztosít, a központi lobbiból elérhető tágas belső udvar pedig a benapozást, az építészeti formavilágot és adottságokat is figyelembe véve egyfajta nagy közös kültéri nappaliként egészíti ki, illetve teszi még élhetőbbé a közvetlen környezetet. A kisállatbarát komplexum belső tereiben többek között multifunkciós szoba és egzotikus zöld növénydekoráció gondoskodik majd az ott dolgozók jó közérzetéről. Az alsóbb szinteken az áltagnál magasabb, 2,9 méter belmagasságot alakítanak ki. Annak érdekében, hogy a tömegközlekedésre is megfelelő alternatívát nyújtson, az épület a biciklistákat emelt számú biciklitárolóval, külön zuhanyzókkal és szekrényekkel várja. A kerékpárosok beközlekedése az autóforgalomtól teljesen elkülönített, védett útvonalon történik. Az irodaházban kávézó és étterem kerül majd kialakításra. Emellett, a társadalmi felelőségvállalás jegyében a Futureal-csoport elhatározta, hogy a Corvin Innovation Parkban dolgozó minden tizedik munkavállaló után egy fát ültet, ezzel is hozzájárulva a fenntartható környezet kialakításához.

„A technológia eszközök használata és az ülőmunka számos egészségügyi probléma forrása lehet, ezért a legmodernebb irodák fejlesztését a munkatársak egészségének és közérzetének javítása határozza meg az elkövetkező évtizedben. A Futureal-csoport ennek megfelelően elkötelezte magát, hogy a jövőbeni irodaépületeit is a WELL irányelvei szerint alkotja meg, mivel a dolgozók komfortérzetének biztosítása kiemelt szempont kell legyen a tervezés, mind a megvalósítás során” – hangsúlyozta Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója.

A WELL szigorú egészségvédelmi előírásaira és tapasztalataira alapozva indította el a Futureal a „Stay Safe” kezdeményezését, amelynek keretében az ingatlanfejlesztő új biztonsági előírásokat vezet be és további technológiai megoldásokat tesz elérhetővé az épület kialakítsa során. Az Corvin Innovation Campus gépészeti rendszere, a magyarországi követelményeket messze túlteljesítő egyedi szűrői, UV-s csírátlanítói Budapest egyik legtisztább levegőjét biztosítják majd. A Stay Safe egyik szembetűnő eredményeként a komplexum közös területei szinte teljesen érintésmentessé válnak. A látogatókat kártyaérzékelős automata ajtók és lámpakapcsolók, valamint a biztonságos távolságot jelző jelzések fogadják. A liftek telefonos applikációval is hívhatóak lesznek, a mosdókat pedig ugyancsak érintésmentes öblítéssel, kézmosóval és szappanadagolóval szerelik fel.

A Corvin Irodák közül a Corvin Innovation Campus helyezkedik el a legközelebb a metrómegállókhoz, így biztosított a könnyű megközelíthetősége. A Corvin Sétánynak köszönhetően pedig számos szolgáltatás, többek között fitnesz és wellness központ, éttermek, kávézók, mosoda, szépségszalon is gyorsan elérhető az irodai dolgozók számára.

 

 

SOCIAL MEDIA