A Visa megerősítette globális fenntarthatósági vállalását, a vállalat 2040-re eléri a nettó zéró kibocsátást

Márkák

2040-re nettó nullára csökkenti szén-dioxid-kibocsátását – jelentette be új globális vállalását a Visa (NYSE:V), a világ vezető fizetési technológiai vállalata, valamint megerősítette, hogy 2020-ban minden működési területén elérte a karbonsemlegességet. A Visa ismertette elképzeléseit klíma-pozitív vállalattá alakulásáról, annak érdekében, hogy segítse a fenntartható kereskedelmet és az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérést a cég saját lábnyomának csökkentése mellett.

 

“A Visa elkötelezett a fenntarthatóbb jövő megteremtése mellett – mondta Al Kelly, a Visa elnöke és vezérigazgatója. – Az új nettó zéró vállalásunk, valamint a fenntarthatóságra irányuló kezdeményezések támogatása hálózatunkban segít, hogy elérjük céljainkat, elősegítsük bolygónk jobb jövőjének megteremtését.”

 

Nettó zéró kibocsátás 2040-re – 10 évvel a Párizsi Klímaegyezmény célkitűzése előtt

A nettó nulla kibocsátás 2040-ig történő elérésére tett vállalás részeként a Visa bejelentette, hogy új aláírója a Climate Pledge-nek, az Amazon és a Global Optimism közösen alapított kezdeményezésének. A vállalat tagja lett a Climate Business Networknek, a World Wildlife Fund (WWF) kezdeményezésének, amelynek célja a nettó zéró kibocsátású jövő érdekében tett lépések felgyorsítása. A Visa erre irányuló kötelezettségvállalása összhangban van a kialakulóban lévő globális szabványokkal, valamint magába foglalja a vásárolt termékekkel és szolgáltatásokkal járó üvegházhatású gázok jelentős csökkentésére irányuló, beszállítókkal közös erőfeszítéseket. A Visa a Science Based Target kezdeményezésen keresztül kötelezettséget vállalt arra is, hogy tudományosan megalapozott célokat tűz ki a 1,5 Celsius-fokos klímacél elérésére. Ezek az új kötelezettségvállalások kiegészítik a Visa eddigi fenntarthatósági törekvéseit, mint például a 100 százalékos megújuló energiafelhasználásra való áttérést 2020-ban.

Az idei Föld hónapja során a Visa felhasználja hálózatának erejét, hogy felgyorsítsa a fenntarthatóság és a gazdasági fellendülés átalakulását, miközben hozzájárul ahhoz, hogy a bolygó és a gazdaságok világszerte virágozzanak – mondta Douglas Sabo, a Visa fenntarthatóságért felelős vezetője. – A tiszta energia és a fenntartható gyakorlatok előtérbe helyezésével, a környezetvédelmi szempontból innovatív kezdeményezésekbe való befektetéssel, valamint a vállalati és civil társadalmi vezetőkkel közös, éghajlatváltozással kapcsolatos együttműködés révén elkötelezettek vagyunk amellett, hogy részesei legyünk a klímaváltozás globális megoldásának.

 

A fenntartható kereskedelem támogatása

A Visa kiterjeszti kezdeményezéseit, hogy termékeivel, szolgáltatásaival, hálózatával, adataival, fizetési szakértelmével és márkájával támogassa a fenntartható kereskedelmet és az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való átállást.  A mai napon a Visa bejelentette együttműködését a Cambridge Institute for Sustainability Leadership (CISL) intézménnyel, hogy közösen azonosítsák az elektronikus fizetés és a Visa hálózat alkalmazási lehetőségeit a fenntartható jövő megvalósításáért. Az együttműködés eredményei 2021 nyarán várhatók.

A Visa és a CISL együttműködése kiegészíti a vállalat azon erőfeszítéseit, hogy az egész hálózaton keresztül támogassa az alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövőt, ideértve:

  • Fenntartható kártyákat és számlákat támogató együttműködések kialakítása
  • Globális kezdeményezések, amelyek támogatják a fenntartható magatartást, például a mobilitás és az utazás terén
  • Fenntartható ismeretek kidolgozása a kereskedelem érdekelt feleinek támogatására a fenntartható életmóddal kapcsolatos fogyasztói akadályok és motivációk megértéséhez
  • A fogyasztók millióinak fenntartható életmódra való ösztönzésére a márka platformjain keresztül

A Visa új céljai és a fenntartható kereskedelem támogatására irányuló erőfeszítései a vállalat meglévő, elismert iparági vezető szerepére épülnek a fenntarthatóság terén, ideértve a következő területeken való részvételt: Dow Jones Sustainability North American Index, America’s Most Responsible Companies, 100 Best Corporate Citizens és 100 Most Just Companies.

 

SOCIAL MEDIA