Stratégiai együttműködést kötött a Pek-Snack és a Kometa: közösen védik a magyar munkavállalókat és a hazai alapanyagokat

Kiemelt Márkák

A Pek-Snack meggyőződése, hogy a minőség egyszerre cél és eszköz. Ennek érdekében folyamatosan fejlesztik termékeiket, valamint új stratégiai megállapodásokkal erősítik piaci pozíciójukat és növelik fogyasztóik elégedettségét. Az idei év első, kiemelt partnere a Kometa99 Zrt.; a két cég közti megállapodás értelmében a Pek-Snack sonkát tartalmazó termékei a második negyedévtől kizárólag Kometa sonkával készülnek majd. Ezzel egyszerre növelik a hazai alapanyagok stratégiai szerepét és védik a magyar munkahelyeket.

 

A koronavírus-járvány járulékos következményei – szállítási, tervezési nehézségek –  valamint környezetre és gazdaságra gyakorolt hatásai miatt előtérbe került és felértékelődött minden olyan élelmiszer, ami Magyarországon, hazai alapanyagokból kerül előállításra, és a magyar munkavállalók számára biztosít helyben megélhetést.

 

Fenntartható üzleti modellek

Mind a Pek-Snack, mind a Kometa a fenntarthatóság mellett tette le voksát már működése kialakítása során is; a húsipari vállalat a természet körforgásának szabályait tiszteletben tartva az üzemben felhasznált ivóvizet saját kútjaiból nyeri, amit megtisztítva juttat vissza a Kapos folyóba, Magyarország egyik legkorszerűbb sütőipari üzeme pedig saját szennyvíz-előkezelő teleppel rendelkezik, így a közösségi hálózatba már csak tisztított szennyvizet juttat.

Felelősséggel tartozunk munkatársaink, partnereink, fogyasztóink valamint szűkebb és tágabb környezetünk iránt egyaránt”- osztotta meg velünk Nock-Vető Katalin, a Pek-Snack Kft. marketingvezetője a cég vállalati kultúrájának egyik legfontosabb elemét.

Ugyanez a szemlélet ennek megfelelően a felsőbb szinteken is megjelenik mindkét szervezet esetében, a munkavállalóik iránt tanúsított felelősség formájában – a járvány idején, más vállalatokkal ellentétben, mindkét cégnek sikerült nemcsak megtartania munkatársait, de bővíteni is a létszámot.

A két szervezet együtt – a Pek-Snack franchise-hálózatában foglalkoztatott munkavállalók nélkül – összesen több mint 1000 embernek biztosít megélhetést, és a hazai piacon kimagasló munkakörülményeket (saját autóbuszjárat, folyamatos beruházások, új beszerzések és fejlesztések, béremelések, új munkahelyek) Igal, illetve Kaposvár vonzáskörzetében.

Ahogy azt Rédey Iván, a Kometa marketingigazgatója elmondta, “A többségi olasz családi tulajdonban álló vállalat beruházásainak összege az elmúlt 10 évben meghaladta a 8 milliárd forintot; az elkövetkező 3 évre tervezett beruházásokkal pedig megkétszerezzük a gyártói és logisztikai kapacitást, és további 3-400 fő számára biztosítunk majd munkát.

A Kometa termékei 40 országban, összesen kb. 35.000 értékesítési ponton, míg a Pek-Snack friss sütései 2 országban, 2200 látványpékségben illetve további több, mint 1000 értékesítési ponton érhetőek el. Ebből is látszik, hogy mindkét vállalat meghatározó szereplője a piacnak, stratégiai partnerségük pedig ennek megfelelően egy igen komoly, nemzetgazdasági döntés.

 

Amikor az értékek összeadódnak

A két cég ugyanazon értékek mellett kötelezte el magát, ezen értékek pedig az évek során rentábilisnak bizonyultak. A két márka találkozásától az üzleti eredmények mellett a fogyasztók elégedettségének és a vásárlói élménynek a további javulását is várják az érintettek.

Nock-Vető Katalin, a Pek-Snack Kft. marketingvezetője elmondása szerint stratégiai partnereik kiválasztásában a fentieken kívül a vásárlói igények is fontos szempontként jelentek meg: “Szoros kapcsolatot tartunk fenn fogyasztóinkkal, annak érdekében, hogy folyamatosan tájékozódni tudjunk igényeikről és elvárásaikról.

Aki márciust követően a sonkás pizza, a sonkás-kukoricás pizza, a sonkás-gombás pizza, a sonkás-sajtos maxi, a sonkás-sajtos mini, a tejfölös-sonkás maxi vagy a mexikói párna mellett dönt, ezt maga is érzékelheti majd, hiszen a Pek-Snack és a

Kometa stratégiai partnersége értelmében mostantól az összes, sonkát tartalmazó Pek-Snack termékben a Kometa sonkáival találkozhatunk majd.

SOCIAL MEDIA