Az RTL Klub továbbra is hasít főműsoridőben

Kiemelt Márkák

A heti toplista élén A mi kis falunk és Keresztanyu epizódok szerepelnek, az év eddigi öt legnézettebb műsorából négy Pajkaszegen játszódik (az ötödik a Keresztanyu premier adása).

Az RTL Klub tovább növelte főműsoridős előnyét a nyert esték számában (RTL Klub 61 nyert este, TV2 40 nyert este) és továbbra is stabilan tartja előnyét a nézettségi versenyben (főműsoridőben, RTL Klub elmúlt heti átlag közönségarány 14,1 SHR%, TV2 elmúlt hét heti átlag 10,4 SHR%).

Csoportszinten, főműsoridőben, a fő kereskedelmi célcsoportban az RTL Magyarország is magabiztosan vezet fő riválisával szemben (RTL Magyarország 25,1 SHR%, TV2 Csoport 23,7 SHR%).

Az elmúlt héten is bizonyítottak a hétköznapok. A kiemelt kereskedelmi célcsoportban ezúttal is húzóműsornak bizonyult a Híradó (elmúlt heti átlag 17,3 SHR%), az azt követő Fókusz (elmúlt heti átlag 16,5 SHR%) és a saját gyártású Keresztanyu (elmúlt heti átlag 17,3 SHR%).

Ha hétvége, akkor A mi kis falunk visz mindent. Az igen népszerű heti sorozat 18-49-ben 23,8 SHR%-ot hozott, közel 1 millió nézővel a teljes lakosságból, ezzel az éves toplistát Pajkaszeg uralja.

Szombaton bemutatkoztak a gazdák is. A Házasodna a gazda gazdasszonyai és gazdái 12,5 %-os közönségaránnyal járultak hozzá a kiemelkedő szombat esti RTL Klub győzelemhez (szombat, főműsoridő, 18-49-ben RTL Klub 15,0 SHR%, TV2 7,1 SHR%).

Vasárnap Scherer Péter főszereplésével készült Apatigris a második évad eddigi legjobb eredményét érte el, a 18-49-es célcsoportban 15,9 SHR%-ot ért el, ezzel saját sávját és az estét is hozta az RTL Klub.

Kábelcsatornák esetében az RTLII-n bemutatkozó Showder Klub 26. évada, a fő kereskedelmi célcsoportban 3,2 SHR%-al nyitott, ami közel 100 ezer nézőt jelentett, a Film+ pedig továbbra is a legnézettebb kábelcsatorna (18-49-ben átlag 4,7 SHR%), az elmúlt hét legnézettebb tartalma a Bosszúállók: Végjáték című blockbuster volt, ami 18-49-es korcsoportban 7,4 SHR%-os közönségaránnyal futott.

 

Forrás: Nielsen Közönségmérés, Live+aslive+vendég, live+kumulált tsv+ vendég, 14. hét, 2021.ytd.

  1. 04. 12-én lekért adatok alapján

 

SOCIAL MEDIA