Cápák között – Egymásra licitáltak a Cápák!

Tejszínhub

Az ünnepek után folytatódott az RTL Klub népszerű üzleti showműsora, a Cápák között. A hetedik adásban a női vállalkozóké volt a főszerep, a Cápák pedig egymásra licitáltak, hogy megszerezzék az egyik Kishalat!

 

Az első vállalkozó, Szabó István (Skienergie) egy küldetéssel és egy nagy álommal érkezett a Cápák elé: mindenkit szeretne megtanítani síelni, ehhez pedig egy komplett szerkezetet, egy speciális pályát is készített, hogy zárt helyen is tudjanak gyakorolni. Ötlete azonban ennél sokrétűbb: teljes csomagot kínálna, az első lépésektől, a valódi, havas pályákig tartó síelés élményéig. Oktatás, felszerelés és utaztatás is szerepelne kínálatában. A Cápák azonban nem tudták értelmezni az elképzelés mögött álló hiányosságokat: sem a számok, sem a megfelelő utaztatási tapasztalat nem stimmelt. 60 millió forintért cserébe, ezeket joggal várják el a befektetők.

Nyári Fruzsina (Flora Miniwash) gyakorló kismamaként érkezett a Cápák elé. Babakocsi-kölcsönzőjéből és egy általa indított babakocsis mozgalomból nőtte ki magát több lábon álló vállalkozása, az első hazai, professzionális babakocsi-mosoda. A Kishal 20 millió forintért 10%-ot ajánlott fel, csak a mosodájából. A Cápák azonban nem elégedtek meg ennyivel, mivel 3 külön ága is van a cégnek, Moldován Andráson kívül két Cápa, Tomán Szabina és Balogh Péter is ajánlatott tett a teljes “cégcsoportra”. Moldován András ajánlata a mosodáért: 33%-ért, 20 millió forint. Balogh Péter ajánlata 10 millió forint volt, a teljes cég 20%-áért cserébe, 2 éven belüli visszavásárlási opcióval, ami után 10%-ra zsugorítja tulajdonrészét. Ez a konstrukció rövidtávon drágább a vállalkozónak, de hosszútávon olcsóbb. Tomán Szabina is hasonlóan gondolkodott, így elfogadta Balog Péter „számítását”, végül a Kishal döntése értelmében egyszerre két Cápát, Tomán Szabinát és Balogh Pétert is a horgára akaszthatta!

Egy élelmiszer-fejlesztő mérnök tartotta a harmadik pitch-et. Kollár Lajos egy általa kifejlesztett, funkcionális itallal (Sérum) jött a Cápák elé, akik megelégedve kóstolták a terméket a stúdióban. A rengeteg nyomelemmel és vitaminnal, egyedi eljárással készült italt a vállalkozó forgalomba szeretné helyezni, amiért 40 millió forintot kért és 30%-ot ajánlott fel cserébe a cégéből. Elmondása szerint egyáltalán nem ért az üzlethez, így nem egyszerűen egy pénzügyi befektetőt, hanem egy üzlettársat is keresett maga mellé. Ebben a Cápák nem tudtak partnerei lenni, így mind az öten kiszálltak.

Az utolsó picth-et, Szabó Ágnes (Agni’s), négy diplomás közgazdász, vállalkozó tartotta, aki teljes mértékben lenyűgözte a Cápákat! Egymásra licitáltak a nagyragadozók, hogy beszállhassanak a Kishal egyedi, díjazott, levédett divatmárkájába, ahol unikális módon, fával és bőrrel készülnek a divattáskák. Eredetileg 5 millió forintért 10%-ot ajánlott fel a cégéből. Az ihletet férje házi asztalosműhelye adta. Lakatos István elsőként tett ajánlatot, 5 millió forintért 25%-ot kért, amit – bár nem gondolta volna, hogy valaha divatba is fektet – Balogh Péter is megadott. A Kishal sokallta a százalékokat, így ellenajánlatot tett 17%-os tulajdonrészre, amit Balogh Péter 20%-ra korrigált. „Csak a játék kedvéért” Lakatos István alálicitált és 19,5%-os ajánlatát a vállalkozó végül elfogadta.

Jövő héten pénteken, 21:05-től folytatódik a Cápák között, ahol újabb vállalkozók járulnak a Cápák elé.

 

Így tudsz városban síelni!

 

Nemet mondott 400 millió forintra a vállalkozó!

 

Sikersztori: Mi történt az Égboltképpel a befektetés után?

 

Íme a pitch, ami után a Cápák nem tudtak megszólalni!

 

“Ez Cápás volt!” Szabina és Petya kifogta a Kishalat András elől

 

Kémia laboratóriummá varázsolta az otthonát a vállalkozó

 

Így csöppentek egy kémiai kísérlet kellős közepébe a Cápák!

 

Négydiplomás közgazdászból táskakészítő?

 

Lakatos István női táskákba fektette a pénzét!

 

A műsor hivatalos oldalai:

Holnap: https://rtl.hu/capakkozott

Facebook: https://www.facebook.com/capakkozott/

Instagram: @capakkozottrtl

 

SOCIAL MEDIA