Az AstraZeneca állásfoglalása: „Tiszteletben tartjuk a STIKO által a vakcinák németországi felhasználásával kapcsolatos tanácsadói minőségében hozott döntését.

Kiemelt Piac

Az AstraZeneca reagált a a vérrögképződéses eseményekkel kapcsolatos aggályokra. 

 

“Vállalatunk számára továbbra is a betegek biztonsága a legfontosabb. Az Egyesült Királyság gyógyszerhatósága (MRHA) és az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vizsgálata nem mutatott ki ok-okozati összefüggést a vakcina és a vérrögképződéses események között, azonban az EMA arra a következtetésre jutott, hogy egyes ritka, thrombocytopeniával járó tromboembóliás események ugyan bizonyíthatóan nem hozhatók kapcsolatba a vakcinával, de az összefüggés egyértelműen nem is zárható ki, ezért további vizsgálatokra lesz szükség.

Az Egyesült Királyság, az Európai Unió és az Egészségügyi Világszervezet szabályozó hatóságai arra a következtetésre jutottak, hogy az oltóanyag használatának előnyei, hogy megvédjük az embereket ettől a halálos vírustól, jelentősen meghaladják a kockázatokat minden felnőtt korcsoportban. A vakcina előny-kockázat profilját megerősítette az EMA a mai napon közzétett havi biztonsági frissítésében is.

Emberek tízmilliói kapták meg az oltóanyagunkat szerte a világon. Két nagy klinikai vizsgálatból származó adatok és a való élet vizsgálatok eredményei bizonyítják a vakcina hatékonyságát, megerősítve annak szerepét a jelen közegészségügyi válságban.

Az AstraZeneca folytatja a COVID-19 Vaccine AstraZeneca biztonságossági adatbázisában fellelhető több tízmillió adat elemzését annak megértése érdekében, hogy a thrombocytopeniával összefüggő vérrögök nagyon ritka esetei gyakrabban fordulnak-e elő, mint amire természetes módon számíthatnak emberek milliói. Folytatjuk a német hatóságokkal való együttműködésünket a felmerülő kérdések megválaszolása érdekében.”

 

SOCIAL MEDIA