Cápák között: Kutyatorta, praktikus babaholmi, mentes cukrászda és biokozmetika – ők álltak a Cápák előtt!

Tejszínhub

Tomán Szabina beszállt a vegán desszertek világába, a többi Cápa nem akadt horogra a hatodik adásban, ráadásul az egyik vállalkozás az üzleti etika határait vitatta.

 

Az első pitchet Rácz Kinga és férje, Pittner Róbert (Kutyatorta) tartotta. Házi kedvencek ünneplésére hoztak egyedi megoldást: a vállalkozás alapötlete, hogy nincs születésnap torta nélkül, ez alól pedig a kutyák sem kivételek! Ezért Kutyatorta jár a kutyusoknak! A Cápák az ötletet alapvetően díjazták, a pár felkészültségét azonban nem. Amint a vállalkozás számairól kérdezték őket, hamar kiderült, hogy a vállalkozók nem készültek fel eléggé a pitch-re, nem gondolták végig a pénzügyeket. A befektetők viszont elvárják, hogy ha 30 millió forintot kér tőlük valaki, akkor alaposan járja körül a lehetőségeket, ezért a Cápák nem tettek ajánlatot a kutyatorták megálmodóinak.

Pongrácz Ádám és Pongráczné Zsófia (Timitextil) saját, egyedinek szánt babaruhákkal és egy bevásárlókocsi-huzattal érkeztek a Cápák elé. A kisgyerekes család magyar baba-mama textilruházati brandjüket szerették volna tovább fejleszteni, 8 millió forintért 17%-ot ajánlva cégükből. A Cápák érzékszervei azonban rendkívül kifinomultak! A vállalkozás termékpalettájára kikerült a korábbi évad egyik sikertörténetének, a Cseppkének az egyik egyedi terméke, melyet a miskolci házaspár kísértetiesen hasonlóan készít el, ugyanúgy nevezi, ráadásul olcsóbban árulja. Bár a Cseppke terméke nincs védjegy oltalma alatt, így is érdekfeszítő vita alakult ki a Cápák között: ez a hozzáállás etikus-e üzleti szempontból, vagy sem. A ragadozók végül nem tettek ajánlatot a Kishalaknak.

Egy szerelmespár szerelemterméke a Naspolya Nassolda, a mindenmentes, egészséges cukrászda. Bárányos Réka és Novák Ádám évek óta alkotnak egy párt és tudatosan étkeznek. Cukrászdájuk ötlete is innen ered: nyers vegán termékeik nem csak haladó szelleműek, de a Cápák szerint igen ízletesek, sőt, finomak is. A kiválóan felkészült pár lenyűgözte a befektetőket: Balogh Péter és Tomán Szabina is tett ajánlatot. Ekkor kemény üzleti tárgyalás vette kezdetét a stúdióban! Eredetileg 12 millió forintért 12% üzletrészt ajánlottak a Kishalak, Balogh Péter ennek az összegnek a felét és 20%-os osztalékelőleget kért a vállalkozóktól. Tomán Szabina – bár férje a műsor előtt kérte, hogy vendéglátásba ne fektessen, önálló ajánlatot tett, 12 millió forintért 30%-ot kért. A Kishalak ellenajánlata 5-5%-ért cserébe 6-6 millió forint befektetés volt mind a két Cápától. A végső döntés megkönnyítése érdekében azonban Balogh Péter végül kiszállt, mert nem tudna olyan mértékben részt venni az üzletben, mint ahogyan azt a vállalkozók várják tőle. Így csak Tomán Szabina ajánlata maradt érvényben, a százalékok kapcsán pedig kompromisszumos megoldás köttetett: 12 millió forintért cserébe 25% üzletrészben állapodtak meg a felek, így a Cápa egy exkluzív, egészséges és roppant finom termékeket előállító cukrászda résztulajdonosává vált!

Kun Renáta tartotta az utolsó pitchet. A fiatal Kishal családi vállalkozását szeretné sajátra cserélni, sokéves call centeres tapasztalatát pedig egy saját biokozmetikai brand felépítésében kamatoztatná. Elmondása szerint bármit el tud adni, ezt bizonyította is, amikor Moldován Andrást próbálta meggyőzni egy gyógytermék telefonos eladásakor. 7 millió forintért érkezett, amiért 10%-ot ajánlott fel leendő üzletéből. A Cápáknak azonban még nagyon korai volt az az állapot, ahol a vállalkozó jelenleg tart. Termék nélkül egyelőre ez csak egy álom, amiben a befektetők nem látták helyüket, így kiszálltak.

A K&H az innovációért díj jelöltje és a Telekom Digitálisan Tettrekész Díjasa a Naspolya Nassolda.

 

Rendhagyó születésnapi bulit tartottak a Cápák a stúdióban

 

Kutyába se nézték a Cápákat – Íme a befektetők válasza!

 

Így óvhatod meg gyermekedet a kórokozóktól bevásárláskor!

 

Tomán Szabina anyatigrisként védte meg korábbi befektetését

 

Moldován András: „Nem ettem még mentesből soha ilyen finomat!”

 

Tomán Szabina a férje figyelmeztetése ellenére sem bírt ellenállni a vállalkozóknak!

 

Ez volt az eddigi legjobb pitch a Cápák közöttben Moldován András szerint!

 

A műsor hivatalos oldalai:

Holnap: https://rtl.hu/capakkozott

Facebook: https://www.facebook.com/capakkozott/

Instagram: @capakkozottrtl

 

SOCIAL MEDIA