A Bátor Tábor is lépést tart a legújabb digitális trendekkel

Inspiráció Kiemelt

A Bátor Tábor nem csak a súlyosan beteg gyerekek és családjaik életét indítja újra: az idén 20 éves alapítvány honlapja is új külsőt kapott.

Modern és felhasználóbarát weboldallal kezdte jubileumának ünneplését a szervezet. Ingyenes élményterápiás programjaikat a járványhelyzet hatására már 2020-ban sikeresen átültették az online térbe. Az érintett családok mellett kórházban vagy otthon gyógyuló gyerekeknek és digitális oktatásban résztvevő osztályközösségeknek azóta is a képernyőkön keresztül adnak bátorságot, a Digitális Bátor Táborban pedig a mentális egészségmegőrzés terén összegyűjtött két évtizedes tudásukat osztják meg.

„Programjaink digitális adaptálása után elengedhetetlenné vált, hogy a honlapunkon UX és UI szempontok alapján is frissítsünk, hogy könnyen bejárható, felhasználóbarát, mobilra optimalizált és nem utolsó sorban szép felület várja a látogatókat, legyenek akár programjaink résztvevői, leendő önkénteseink vagy missziónk támogatói. Ehhez hazai és nemzetközi digitális szakembereket kerestünk meg, akikkel karöltve új, stabilabb alapra tudtuk helyezni az alapítvány online felületeinek stratégiáját, és akik az új weboldal tervezésének első mozzanatától a designt érintő kérdéseken át, az utolsó tesztig segítették a munkánkat”– mondta Benke Fanny, az alapítvány digitális marketingstratégiájáért felelős munkatársa. – Az új, nemzetközi Bátor Tábor weboldalnak köszönhetően egy helyen elérhetőek jótékony sportolói közösségünk, a Digitális Bátor Tábor, vagy a szintén megújuló webshopunk felületei. Kiemelt figyelmet fordítottunk az adó 1% aloldalunkra is, hogy a felajánlók a lehető legegyszerűbben tájékozódhassanak a számukra ingyenes támogatási lehetőségről.”

 A reszponzív weboldal mögött álló csapatban a digitális stratégia Suhajda Gábor UX szakértőnek és Sólyom Balázsnak köszönhető, a fejlesztésért Lipták Attila felelős, Papp Gábor pedig SEO szakemberként támogatta, hogy az átállás a háttérben zökkenőmentesen legyen. A letisztult látvány a HEAVYBOLD munkája. Ezt Aliyeva Anikó kifinomult grafikája egészíti ki, amely a Bátor Tábor élményterápiás módszerét, valamint tevékenységük beteg gyerekek és családjaik életére gyakorolt hatását mutatja be.

SOCIAL MEDIA