Botka István, Prémium Média & Sport Management: „A sportban a jelen már jövő”

Hírek

Büszkék vagyunk azokra az olimpikonokra, sportolókra, szövetségekre és csapatokra, akikkel együtt dolgozunk, akikkel partneri kapcsolatot sikerült kialakítani. A teljesség igénye nélkül néhányan a támogatottjaink közül: Cseh László világ- és Európa-bajnok úszó, Csipes Tamara kajakozó, Jakabos Zsuzsanna úszó, Bernek Péter úszó, Kiss Balázs birkózó, Lucz Dóra kajakozó, Lakatos Zsanett kenus, Szilágyi Vilmos testépítő, Kiss Anna bikinifitnesz-versenyző, az Alba Fehérvár kosárlabdacsapat, Juhász Péter strongman és a Magyar Erőemelő Szövetség – mondta lapunknak Botka István.

 

Botka István

Mi a fő profilotok, a média vagy a rendezvényszervezés? 

„Zászlóshajónk a Prémium Média & Sport Management Zrt. A munkáink, a támogatottjaink szereplései, partnereink megjelenései mind a Prémium Média felületein jelennek meg. A Prémium Rendezvényszervező Zrt. pedig értelemszerűen rendezvények szervezésével, lebonyolításával foglalkozik.

Éves szinten legalább 70 verseny szervezésében és megrendezésében veszünk részt. Az eddigi egyik legnagyobb a 2019-es Masters erőemelő-Európa-bajnokság volt, melyet Győrött rendeztünk meg 23 ország és közel 600 sportember részvételével. De szerveztünk már több mint 200 erősemberversenyt, kosárlabdatornákat, társszervezői voltunk egy ergométeres országos evezősbajnokságnak. A küzdősportvonalon K–1 és muay thai versenyrendszerben szintén társszervezőként jegyezzük a Superfight Series Hungary gálasorozatot. Az idei évtől pedig a magyar médiaválogatott névadó szponzorai lettünk.”

 

Hogyan befolyásolja a cég működését a koronavírus?

A 2020-as év némileg átírta az elképzeléseinket. Rendezvényeink terén szerettük volna folytatni és erősíteni a nemzetközi színtéren való megjelenéseinket. Mindemellett nem panaszkodunk, mert alkalmazkodva a Covid-19 okozta körülményekhez már a tavaszi időszakban elindítottuk zárt kapusan a HSMA Erős Emberek Prémium Liga 2020 kupasorozatot. Ez volt az első eredménye annak a döntésnek, amit még március közepén hoztunk meg. Két út volt ugyanis előttünk: az egyik, hogy visszabújunk a csigaházba, és megvárjuk, hogy megtalálják a vírus ellenszerét, a másik pedig az, hogy amíg más kivárja ezt, mi megpróbáljuk kihasználni a lehetőségeket, és előnyt kovácsolunk a problémából. Mi az utóbbit választottuk.

Nagyon fontosnak tartom elmondani, hogy úgy abszolváltuk a 2020-as évet, hogy nem kellett csökkenteni a támogatottjaink ez évi szerződéses összegeit. Van olyan csapat, ahol jelentősen emeltünk is! Ne menjünk el továbbá amellett sem, hogy a fehérvári kosarasoknak négy személygépkocsit is biztosítunk használatra. Az éves szerződéses állományunk összességében pedig öt százalékponttal növekedett a tavalyihoz képest.

 

Mi vár rátok idén télen és 2021-ben?

Most elsőként kielemezzük a 2020-as évet, külön minden eseményt, amiben részt vettünk. Az eddigiekkel szemben 2021-ben már a mért eredmények alapján súlyozottan teszünk ajánlatot a támogatott sportolóinknak. Azokat a versenyeket, amelyek gazdaságosak, továbbfejlesztjük, amelyek viszont nem hoztak kellő médiaértéket, átszervezzük vagy teljesen elengedjük.

Mire megjelenik ez az interjú, már lement az önálló rendezésű Téli Strongman Prémium Liga első fordulója. Ennek az az érdekessége, hogy maguk a sportolók kerestek meg bennünket az ötlettel, és természetesen vállaltuk az esemény megszervezését. Izgalommal várjuk, mert ugyan egyedi téli versenyeket már rendeztünk, de kupasorozatot még nem.

Jövőre pedig? A szlogenünk szerint „a sportban a jelen már jövő”, ami annyit jelent, hogy ha nem fejlődünk, csak stagnálunk, az már visszalépés. Gőzerővel azon fogunk dolgozni, hogy márciusra az éves rendezvénynaptárunk teljes legyen, benne a nemzetközi versenyekkel, melyek idén elmaradtak, valamint nagyobb nemzetközi csapatversenyeket is tervbe vettünk. Azzal számolunk, hogy tavasszal már ismét dolgozhatunk határon túl is.

 

Az interjú eredetileg a Márkamonitor 2020/4. számában jelent meg. 

SOCIAL MEDIA