Cápák között – Harmadszor is harapott egy Cápa!

Piac

A nézők kérésére új időpontban, péntekenként, 21:05-től kerül az RTL Klub képernyőjére az üzleti showműsor, már a következő héttől! Tomán Szabina egy újabb Kishalba harapott!

 

Az első pitchet egy elektromos motorkerékpárokat készítő mérnök, Fröhlich Balázs tartotta a Cápáknak. A fiatal vállalkozó saját építésű e-motorbiciklik gyártásához 60 millió forintot kért a befektetőktől, 12%-os üzletrészt felajánlva Skart nevű vállalkozásából. A különleges, betonelemeket és fát is tartalmazó motorkerékpár ugyan több Cápának is felkeltette az érdeklődését, de végül nem tettek üzleti ajánlatot a polihisztor-motortervezőnek.

Három hölgy, Hervai Vera, Glóner Ildikó és Aszalós Kinga asztronautaként szálltak be a stúdióba! Különleges, előre elkészített sütemény-alapanyagokat állítottak össze, hogy minden háziasszony egyszerűen, gyorsan és minimális idő alatt bármikor képes legyen egy finom süteményt házilag elkészíteni. Az eredeti ajánlat 15 millió forintért 15% tulajdonrész volt. Tomán Szabina külföldi példákon keresztül látta a termék sikerhez vezető útját, de ár-érték arányban túlzásnak érezte a tulajdonosok által meghatározott fogyasztói árat. Ajánlata 7,5 millió forintért – a kért összeg feléért – 12,5% üzletrész volt, amennyiben egy másik Cápa is betársul, az ajánlat él. Az Üstökös, a Hold, a Mars és egyéb égitestekről elnevezett termékek ugyan ízletesnek bizonyultak a többi Cápának is, de elegendő fantáziát nem láttak bennük, így a Cosmic Cake bár üstökösként tűnt fel az égen, de hamar kialudt a fénye, ajánlat nélkül kényszerültek távozni.

Egy komoly problémára, a szemetelés felszámolására hozott egy ötletet egy feltaláló-villamosmérnök, Szalay Ákos a Cápáknak. A Csikkstop egy olyan szabadalom (feltalálója szerint több milliárdos üzlet), amely a cigaretta-csikkek eldobálóit azonosítja és hatóságilag bünteti. Az elképzelés szerint a cigarettákba gyárilag beépítenek egy azonosítót, aminek segítségével a földön heverő csikkek „tulajdonosai” beazonosíthatóvá válnak, így szemetelés vétsége miatt felelősségre vonhatóak. Balogh Levente lényegre törően összefoglalta, még ha a rengeteg előfeltétel teljesül is, amint a csikkek eltűnnek az utcákról, az üzlet is azonnal megszűnik, így hiába a nemes cél, az ötlet egyszerűen kivitelezhetetlen. A feltaláló csalódottan és ajánlat nélkül hagyta el a stúdiót.

Az utcákon azonban nem csak szeméttel, de veszélyhelyzetekkel is találkozhatunk. Erre szolgált megoldással egy ruhakészítő kisiparos, Horváth Dániel, a Thorlend-védőruházat megalkotója. Az általa készített kevlár-karbon öltözékek a biztonságos hazaérkezést és a trendi test-biztonságérzetet növelik, nap mint nap. A vállalkozó 15 millió forintért 10%-ot ajánlott fel a Cápáknak. Tomán Szabina ajánlatot tett a varrodával is rendelkező vállalkozónak, aki egyébként a tavalyi, befektetéssel végződött, Cseppkének is varr. 15 millió forint befektetéséért végül 30%-os tulajdonrész-átadásában állapodtak meg a kamerák előtt.

A K&H az innováciért díj jelöltje és a Telekom Digitálisan Tettrekész Díj nyertese Horváth Dániel (Thorlend).

A Cápák között jövő héttől minden pénteken, 21:05-től az RTL Klubon!

 

Ez a srác fából és betonból készít elektromos motorokat

 

Balogh Levente: „Ha nincs meg az alázat, hogy tanulj, akkor nem fogsz elérni semmit!”

 

A sütés számodra űrtudomány? Ezt látnod kell!

 

Lakatos István bekeményít! A vállalkozó lefagyott az új Cápa kérdésétől!

 

Cigicsikket hajított a Cápák elé a vállalkozó

 

Sikersztori: Mi történt a Cseppkével a befektetés után?

 

Súlyos sérülés a Cápák között stúdiójában!

 

Sokkoló! Késsel támadtak a Cápák között vállalkozójára

 

Meglepő fordulat: Nem fogod elhinni, hogy mi a közös Tomán Szabinában és a Thorlendben!

 

SOCIAL MEDIA