Tíz éve Együtt a babákért: A dm idén is pelenkaadománnyal támogatja a nehéz körülmények között élő családokat

Kiemelt Márkák

A dm idén is 20 millió forint értékben adományoz 6500 csomag pelenkát 260 kisgyermekes családnak. A pelenkát a Katolikus Karitász juttatja el a családoknak.

A dm és Katolikus Karitász tíz évvel ezelőtt kezdte meg Együtt a babákért néven a mai napig tartó kölcsönös együttműködését, fél évre elegendő pelenkával támogatják a kisgyermekes, nehéz helyzetben élő családokat. Az elmúlt évek során több mint 2000 család számára nyújtottak segítséget, és a támogatottak köre idén ismét 260 családdal bővült. Így a tíz év mérlege: közel 2600 támogatott család és 65000 csomag pelenka 200 millió forint értékben, valamint megszámlálhatatlanul sok mosoly. A programot a Katolikus Karitásszal karöltve valósítja meg a drogéria.

„A tíz év alatt sok különböző élethelyzettel találkoztunk a pelenkák átadása során. Nem tudhatjuk mikor, és miért kerül valaki a perifériára, és változik meg az élte egyik napról a másikra. Ez az elmúlt évre különösen igaz. Egy kisgyermek érkezése azonban mindig öröm kell, hogy legyen, még ha ez sok nehézséggel is jár. Együtt a babákért programunkkal ezeken a terheken szeretnénk könnyíteni, hogy a családok az örömteli percekre koncentrálhassanak a mindennapi nehézségek mellett is”– mesélt az program missziójáról Kanyó Roland, a dm marketing és PR menedzsere.

A Katolikus Karitász országos központja és egyházmegyei irodái mérik fel az igényeket, s szervezik meg a pelenkák átadását a rászoruló családoknak. Écsy Gábor atya, a Katolikus Karitász országos igazgatója elmondta: „Hálásak vagyunk azért, hogy a dm Magyarországgal már tizedik éve tudunk együttműködni. Az Együtt a babákért program számunkra is folytonosságot jelent, ami a kihívásokkal teli 2020-as évben is biztos pont volt. Reméljük, hogy közösen még sokáig tudjuk segíteni a kisgyermekes családokat!”

Az Együtt a babákért program első támogatottjai már iskolába járnak. Sokféle élethelyzet adódott az évek során, a sokféle történetben egyvalami közös: a gyermekek családjai valamilyen okból olyan helyzetbe kerültek, hogy segítség nélkül nehezen jutottak volna túl ezen az életszakaszon, de az összefogásnak és támogatásnak köszönhetően mégis sikerült elérni, hogy a babás hétköznapok gondtalanabbul telhessenek. A program 10. évfordulója alkalmából a dm és a Karitász munkatársai felkerestek olyan családokat, akik korábban részt vettek a programban és közösen felidézték az emlékeket.

A pelenka megvásárlása ebben a rendkívüli helyzetben még nagyobb anyagi teher a családoknak, mint korábban. Ezért is nagy siker, hogy az Együtt a babákért program a járvány ellenére is változatlan formában megvalósulhatott, hiszen a segítségre napjainkban még nagyobb szükség van. A pelenkák már megérkeztek a Katolikus Karitászhoz, és az első családok már kézhez is kapták azokat. Az átadás folyamatosan zajlik az ország különböző régióiban.

SOCIAL MEDIA