Viber: új év, új én

Tejszínhub

Január első napjait az év azon időszakának tekintik, amely misztikus és az új kezdet gyógyító erejével bír. Nemzetközileg elfogadott alapigazság, miszerint december 31. és január 1-je a lezárandó múltat és az újrakezdést szimbolizálják. 2020 sok próba elé állított minket, nem véletlen, hogy 2021-re szinte egy éve készültünk. A Rakuten Viber, a világ egyik vezető üzenetküldő alkalmazása elindította legújabb kezdeményezését, amelynek célja, hogy különböző alkalmazásokkal, csoportokkal és inspirációkkal segítsen felhasználóinak újévi fogadalmaik és céljaik elérésében.

Január első heteiben buzog bennünk a tettvágy, még a világmegváltás is egyszerűnek tűnik ilyenkor, a Viber pedig az Új év, új én Community-jében minden felhasználójának lehetőséget kínál arra, hogy elhatározása és motivációja kitartson akár év végéig is.

 

Válts életmódot

A december végi ünnepekhez kapcsolódó szokásoknak hála nem nehéz olyan újévi fogadalmakat tenni, amelyek az életmód vagy az étrend megváltoztatásához kapcsolódnak.  A karácsonyi bejgli és szaloncukor túladagolása után szervezetünk szinte azonnal segítségért kiált. A Viber megannyi Communityjében találhatsz az újrakezdéshez szükséges információt, segítséget vagy inspirációt. Sokszor elég egy kis figyelmesség is, mint például egy kis mozgás két videókonferencia vagy megbeszélés között, esetleg egy kedves figyelmeztetés, ha elérkezett az ideje annak, hogy egy kicsit kinyújtóztasd elgémberedett tagjaidat. Ebben segít a Strecthbit chatbot, ami a mozgás segítségével a munkából is kikapcsol pár percre, így friss gondolatokkal térhetsz vissza egy-egy feladathoz. Azonban a testünk átmozgatása nem minden, a megfelelő recepteket is érdemes beszerezni, hiszen a változatos táplálkozás egészségünk megőrzésének egyik alappillére. A Viberen számos szakember lát el nap mint nap megannyi receptötlettel, így nem kell azon törnöd a fejed, vajon mi legyen a napi menü, könnyedén megtervezheted a számodra izgalmas ötleteknek köszönhetően. Ha pedig fel szeretnéd tenni a cseresznyét a hab tetejére, még a legújabb szépségápolási fortélyokat is ellesheted, amivel megújíthatod önmagad.

 

Ügyelj magadra és környezetedre

A pandémia okozta egyre fokozódó feszültségben fontos ügyelnünk mentális egészségünkre is, hiszen a bezártság, az aggodalom és az általános frusztráltság érzése mindenkinél mást eredményez. A Lélek-Hangoló Community megannyi érdekes információt, tippet és segítséget nyújt a felhasználók számára, hogy sikeresen küzdhessék le a karantén okozta szorongást és depressziót. A nehezebb időszakokban is kiemelten fontos, hogy figyelemmel forduljunk közvetlen vagy akár tágabb környezetünk felé is, hiszen egységet alkotva könnyebb átvészelni a rosszat. Az Etesd a Dokit kezdeményezés csatornája betekintést enged az önkéntesek munkájába, amelyhez bárki csatlakozhat a Communityn keresztül – a csapat tagjai ugyanis a koronavírus ellen való hatékony küzdelemben segítik az egészségügyi dolgozókat, mégpedig egészséges, tápláló ételekkel. Ráadásul a fogások elkészítése során minden esetben a környezettudatos, lehetőség szerint zero waste működésre törekszenek.

A fenntartható életmód felé vezető úton a WWF Magyarország csapata kísér végig minden felhasználót, a közös barangolás során pedig számos magyarországi vaddal, illetve helyi természetvédelmi érdekességekkel és problémákkal is megismerkedhetnek a csatornához csatlakozók.

SOCIAL MEDIA