Prémium élő golf egész évben az Eurosporton

Kiemelt Piac

Az Eurosport a PGA TOUR-ral kötött partnerség keretében jövőre az év 43 hetében kínál élő golfközvetítést a rajongóknak. A meglévő megállapodást kiegészítve Európa első számú sportcsatornája 2021 januárjától újabb 30 országban* – többek közt Magyarországon – sugároz majd versenyeket. A golf szerelmesei streamingen és tévén keresztül is elérhetik kedvenc sportjukat.

 

Az Eurosport minden versenyhéten (csütörtöktől vasárnapig) átlagosan 16 órányi élő adást sugároz majd főműsoridőben, ami jól kiegészíti a csatorna prémium kínálatát. A lineáris csatornák elérésére építve az Eurosport a PGA TOUR világszínvonalú élő versenyeihez lokalizált tartalmat nyújt helyi kommentárokkal és szakértőkkel, magyar nyelven is.

Az új partnerséggel a PGA TOUR új nézőközönségnek – elsősorban a meglévő televíziós előfizetéssel rendelkezőknek – is elérhetővé válik. A következő hónapokban a PGA TOUR legnagyobb várakozással kísért versenyei láthatóak majd az Eurosporton: a THE PLAYERS Championship, a Farmers Insurance Open, a The Genesis Invitational, a Mastercard által bemutatott Arnold Palmer Invitational, illletve az augusztusban induló összes FedExCup Playoff.

A mostani megállapodás a Discovery és a PGA TOUR 2018 júniusában bejelentett hosszútávú együttműködésére építve kiegészíti „a golf digitális otthona”, a PGA TOUR által működtetett GOLFTV eddigi streaming szolgáltatását, amely a legjobb élő és on-demand golfot kínálja szerte a világon. A GOLFTV továbbra is különlegesen gazdag, minden igényt kielégítő tartalmat nyújt a golfrajongóknak, az Eurosport pedig több millió európai háztartás elérésével tudja bővíteni a sportág közönségét.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Discovery és a PGA TOUR partnersége egész évben világszínvonalú golffal gazdagíthatja az Eurosport kínálatát – mondta Andrew Georgiou, az Eurosport és a Global Sports Rights & Sports Marketing Solutions elnöke. – Teljesen új tartalmat kínálunk az Eurosportot különböző csatornákon minden nap követő sportrajongóknak. Az Eurosport az olimpia otthonaként a nyári olimpiai játékok előtt a világ számos top golfjátékosának útját követi majd Tokióig.”

„Az Eurosport több piacra kiterjedő tapasztalata és külső gyártói gyakorlata révén olyan mértékben lokalizált tartalmat tudunk biztosítani, amely kiemelkedő élményt nyújt a nézőknek. Amint további piaci jogokra tettünk szert, még több rajongót szerezhetünk a golfsportnak, és új lehetőséget kínálunk azoknak a márkáknak, amelyek a kiterjedt golf- és sportközönséget szeretnék elérni” – tette hozzá Georgiou.

„Ez a megállapodás is mutatja, hogy mérföldkőnek számító partnerségünk a Discoveryvel nemcsak a PGA TOUR, hanem a golfrajongók számára is kedvező lesz a világon mindenhol – mondta Rick Anderson, a PGA TOUR médiaigazgatója. – Az Eurosport nagy elérésű, folyamatosan növekvő hálózatán keresztül a TOUR egész éves világszínvonalú közvetítésével minden eddiginél több sportrajongóhoz jutunk el, olyan átgondolt, lokalizált programmal, amely a közönségnek közelebb hozza a golfot.”

„A PGA TOUR-ral együtt arra törekszünk, hogy minél nagyobb közönséget érjünk el, és új rajongókat nyerjünk meg a golf számára. Az Eurosporttal kötött megállapodás és a csatorna elérése pontosan ezt ígéri – mondta Alex Kaplan, a Discovery Golf és a GOLFTV elnök-vezérigazgatója. – A GOLFTV továbbra is a legmagasabb nézői igényeket szolgálja ki a kizárólagos PGA TOUR élő közvetítésekkel, az átfogó on-demand tartalmakkal, az elsőrangú edukációs sorozatokkal és az olyan exkluzív saját tartalmakkal, mint a My Games: Tiger Woods franchise. A következő év meghatározó lesz a golf szempontjából, és a rajongók számára nincs jobb hely a szenvedélyük megéléséhez, mint a GOLFTV.”

Az Eurosport és a GOLFTV a Discovery része. A Discovery 2018 júniusában kötött 12 éves stratégiai szövetséget a PGA TOUR-ral. A golf-ökoszisztéma része a Golf Digest, a leglátogatottabb golfcsatorna  és a golfsport elsőszámú szakértője az Egyesült Államokban.

 

*Az országok teljes listája: Albánia, Azerbajdzsán, Bosznia, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Fehéroroszország, Grúzia, Görögország, Horvátország, Izrael, Kazahsztán, Kirgizisztán, Koszovó, Lettország, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Málta, Moldova, Montenegró, Norvégia, Olaszország, Örményország, Portugália, Románia, Oroszország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Tádzsikisztán, Törökország, Ukrajna és Üzbegisztán.

Az év elején Oroszországban is elindult egy dedikált GOLFTV lineáris csatorna.

Kivéve: Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország és Svédország 2021-ben (a Discovery jogai ezeken a piacokon később válnak elérhetővé), valamint Belgium, Hollandia, Izland, Lengyelország, Németország és Spanyolország.

SOCIAL MEDIA