A Konyhafőnök VIP: lánybúcsúval és közös séffőzéssel indult a középdöntő

Tejszínhub

Lánybúcsúval és közös séffőzéssel indult a középdöntő. A két Michelin-csillagos séf három-három fős csapatai pontokért küzdenek meg A Konyhafőnök VIP középdöntőjében, a hét végén pedig a két leggyengébben teljesítő trió tagjai egyéniben párbajoznak a továbbjutásért. De addig rengeteg fordulat és kőkemény feladatok várnak a hírességekre!

 

Csapatként azonban Konyhafőnök nélkül nem lehet hatékonyan dolgozni, ezért a jól bevált tészta-húzás döntött a szerepekről. Az első, igen különleges főzés során vágykeltő alapanyagok, azaz afrodiziákumok (például osztriga, kaviár, bikahere, papaya, ananász) és egy új, eddig még nem látott pult fogadta a versenyzőket.

Lánybúcsú készül a konyhában! Kocsis Dénes és menyasszonya, Mészáros Petra, a Nyerő Páros korábbi szériájának jegyespárja nem tudtak idén összeházasodni, de most alkalom nyílik a lánybúcsúra, ahol A Konyhafőnök VIP versenyzői készítik az ételeket! Három tányér főétellel és három tányér desszerttel járulnak hozzá boldogságukhoz.

Fördős Zé, Rácz Jenő és Sárközi Ákos pedig egy exkluzív koktélpartival lepte meg az ünneplőket! Ilyen még nem volt A Konyhafőnök VIP történetében! A hölgykoszorú nagy megelégedéssel fogyasztott, de egy fontos döntés még hátra volt: melyik csapaté lesz az első középdöntős pont? A szavazat összeszámlálásakor, rendhagyó módon holtverseny alakult ki, így a végső döntést a zsűri mondta ki: a piros csapat, azaz Hujber Feri által vezetett trió szerezte meg az első pontot!

A második feladatban steakek és gyümölcsök párosítása volt az elvárás egy előétel és egy főétel formájában, 3-3 tányéron. A pirosak tonhalsteaket választottak papayával és Tomahawk steaket gránátalmával, a kékek pedig Flank steaket görögdinnyével és filet mignont eperrel.

Ekkor jött az újabb csavar! Két Michelin-csillagos séf egy pultban? Igen, Fördős Zé ezt is elintézte! Rácz Jenő és Sárközi Ákos közösen, csapatban főztek a középdöntőben! Kardhal steaket vittek algával és T-bone steaket maracujával, ebből készítettek nem mindennapi fogásokat, Rácz Jenő vezetésével, 30 perc mínusszal!

 

Rácz Jenő beszólt Hujber Ferinek: “Nem viselkedhetsz úgy, mint egy hisztériás kisgyerek!”

 

A zsűri koktélshow-val lepte meg a lánybúcsú vendégeit

 

Durva! Serbán Attila a sérülése miatt nem főzhetett tovább

 

Rácz Jenő Feke Palinak: “Egy született konyhafőnök vagy!”

 

SOCIAL MEDIA