Elhalasztja tisztújítását és párbeszédet kezdeményez az Ecommerce Hungary

Kiemelt Piac

A magyar online kereskedelmi piac közel 200 hazai szereplőjét tagjai között tudó Ecommerce Hungary egyesület a november 30-án esedékes tisztújító taggyűlésének elhalasztásáról döntött.  Erre azért volt többek között szükség, mert a társaság jelenlegi elnöke a héten egy új e-kereskedelmi szövetség megalapítást jelentette be a sajtóban. Az Ecommerce Hungary egyeztetést kezdeményez a felekkel és a piaci szereplőkkel a jövőbeli hatékony működés fenntartása érdekében.

 

Az Ecommerce Hungary elnöksége sajnálkozását fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy csak a sajtóból szerezhetett tudomást arról, hogy Nagy Sándor, az egyesület jelenlegi elnöke november 26-án bejelentette, hogy néhány a hazai e-kereskedelemben érdekelt társasággal, köztük több jelenlegi Ecommerce Hungary-tag céggel egy új iparági szövetség megalapítását tervezi.

A közhasznú egyesület az eredeti tervek szerint november 30-án tartotta volna meg három év után esedékes tisztújító taggyűlését, elnöksége azonban november 27-én a taggyűlés elhalasztásáról döntött, hogy ezzel is elősegítse a párbeszédet a tagok, az elnökség és más, szakmai vitában érdekelt piaci szereplő között.

Az Ecommerce Hungary elnöksége a 15 éve sikeresen működő, közel kétszáz e-kereskedelemben érdekelt céget képviselő szervezet egységének fenntartását és az egyesület struktúrális reformját tartja fontosnak: munkacsoportjai ugyanis csak egységes piaci fellépés esetén tudnak hatékony érdekvédelmet kínálni a magyar e-kereskedelmi piac kisebb és nagyobb szereplői számára.

Az Ecommerce Hungary jelenleg tagjai között tudhatja többek között az Árukereső, Decathlon, eMAG, Extreme Digital, JátékNet, Libri, Mall, Media Markt, MÁV-Start, Praktiker, Rossmann, Szallas.hu cégeket, amelyek sok éve a magyarországi internetes értékesítési piac sikeres szereplői.

Az Ecommerce Hungary jelenlegi elnökségének tagjai akik támogatták a kezdeményezést: Matócza Szabina alelnök, Csányi Zoltán alelnök, Várkonyi Balázs (eMAG-Extreme Digital), Szigetvári József (Szallas.hu), Őri Gergely (JátékNet), Zabari István (Lumenet), dr. Ormós Zoltán (OrmosNet), Kis Bernadett (Enet)

SOCIAL MEDIA