Az Indamedia megvette az Indexet, Starcz Ákos a vezérigazgató

Kiemelt Márkák

Az Indamedia Network Zrt. a középtávú stratégiájának elfogadását követően döntött az Index.hu Zrt. részvényeinek teljeskörű visszavásárlásáról, így a jövőben az újság mint az Indamedia csoport tagja folytatja működését – olvasható a cég most kiadott közleményében.

 

Az Indexet működtető Magyar Fejlődésért Alapítvánnyal történt egyeztetést követően az Indamedia csoport igazgatósága döntött az újság visszavásárlásáról, mivel kizárólag az így megvalósuló csoportszintű integráció esetén látja biztosítottnak az Index jelenlegi pénzügyi helyzetének konszolidációját, valamint az újság zavartalan további működését.

Az Indamedia Network Zrt. igazgatósága felkérte Starcz Ákos igazgatósági tagot, hogy vezérigazgatóként vizsgálja meg a csoportszintű integráció felgyorsításának mielőbbi lehetőségeit, valamint lehetőség szerint a legrövidebb határidőn belül stabilizálja az újság pénzügyi helyzetét.

Az Index azt követően került nehezebb pénzügyi és szervezeti helyzetbe, hogy a működési költségeinek ésszerűsítése az év során folyamatos téma volt a cég igazgatóságában, majd több sikertelen konszolidációs kísérlet után nyáron távozott a korábbi főszerkesztő, és az akkori szerkesztőség jelentős része. A nyári változást követően Szombathy Pál vezetésével a szerkesztőség újraépült, valamint a látogatottsági számokban elszenvedett csökkenés jelentős részét is sikerült ledolgozni. A pozitív folyamatok ellenére a digitális reklámpiacon tapasztalható általános drasztikus visszaesés jelentősen érzékelteti hatását a mindennapi működés során. A fenntartható, eredményes gazdálkodás feltételeit az elmúlt hónapokban nem sikerült kialakítani, az újság folyamatos finanszírozásra szorul. A stabil pénzügyi háttér megteremtésének  feltételeit  az Indamedia most meghozott döntése biztosítja – állapítja meg a közlemény. 

Szombathy Pál jelenlegi vezérigazgató-főszerkesztő közös megegyezéssel távozik az Indextől. Az új tulajdonos Indamedia Network Zrt. az újság zavartalan működésének biztosítása érdekében felajánlotta Bodolai Lászlónak, hogy az eddigi munkáját az Index.hu Zrt. igazgatóságában folytassa, de Bodolai László a felajánlással nem kívánt élni, a jövőben ügyvédként média és sajtójogi kérdésekben támogatja a csoport működését. 

SOCIAL MEDIA