A kis gömböc és a csillagszemű juhász együtt hódítják meg a Vibert

Kiemelt Tejszínhub

Ebben az évben szeptember 30-a már tizenötödik alkalommal volt a Magyar Népmeséké. A Viber ebből az alkalomból egy különleges matricacsomaggal ünnepel.

 

Mindenki életében vannak olyan mesék és történetek, amelyekre örömmel gondol vissza, és amelyeket még idősebb fejjel is akár szóról szóra el tudna mondani.  Ezek közt a történetek közt biztosan akad legalább egy, melyben feltűnik a bölcs, öreg király, esetleg a kőleves receptje vagy a találékony kiskakas is. A karakterek azonban nem csak attól különlegesek, hogy ők gyermekkorunk nagy kedvencei, de ezen felül olyan egyediek is, hogy csak a magyar népmesékben tűnnek fel.

Mint a legtöbb mesét, ezeket is átszövi a bűbáj és a varázslat, ám emellett olyan fontos leckéket is tanítanak nekünk, melyeknek az életben is hasznát vesszük. Gondoljunk csak a Szorgalmas és a rest lány történetére, vagy az Aranyszőrű bárány, esetleg a Só meséjére. Bár ezeken a tanulságokon nem fog az idő vasfoga, a mesék azonban szép lassan megszürkülhetnek az emlékeinkben.

Éppen ezért idén, a Magyar Népmesék Napjának és a Viber közelgő születésnapjának alkalmából, hamarosan debütál egy mesés matricacsomag, amely Gulyás Lídia tollának köszönhetően feleleveníti kedvenc karaktereinket, és azok szállóigéit. A Viber ezáltal támogatja, hogy a népmesék csodás és egyedi világa ne merüljön feledésbe, és az elkövetkező generációk is megismerhessék a csillagszemű juhászt, a kiskakast gyémánt félkrajcárjával, és a megannyi királyság üveghegyen is túlmutató történeteit.

A mesés matricacsomagról hamarosan több is kiderül a  Viber Magyarország Community-n.

SOCIAL MEDIA