A METU TEDx konferenciáján megtudhatjuk, mi a sikeres innováció receptje

Inspiráció Kiemelt

Harmadik alkalommal rendezi meg a világszerte ismert TED-eseménysorozathoz kapcsolódó saját TEDx konferenciáját a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU). Az intézmény által életre hívott esemény az innováció jelenségét vizsgálja: az idei előadóktól megtudhatjuk, mit is jelent valójában az innováció, kikből lesznek innovátorok és hogyan lehetséges az, hogy a történelem bizonyos időszakaiban az újító hozzáállás inkább üldözött, mint ünnepelt jelenség volt. A rendezvény előadói az Uránia Nemzeti Filmszínház színpadán mesélik el gondolatébresztő történeteiket.

 

Október 29-én immáron harmadik alkalommal rendezi meg saját TEDx-konferenciáját a Budapesti Metropolitan Egyetem. Az intézmény oktatási missziója jól kapcsolódik a világszerte ismert TED-eseménysorozat céljához: a TED (Technology, Entertainment, Design) legfőbb célja ugyanis, hogy megosztásra érdemes gondolatokat gyűjtsön össze a világ minden pontjáról rövid előadások formájában, melyek gondolkodásra, cselekvésre ösztönözhetik a nézőket.

A METU idei konferenciájának előadói többek között arra keresik a választ, hogy milyen környezet az, ami támogatja, és milyen közeg hátráltatja az innovációt; hogy milyen kudarcokon át vezet az út egy sikeres újítás megszületéséig; hogy milyen személyes folyamatokon mennek át azok, akiknek feltett szándékuk az újítás; és hogy milyen szerepet kell, hogy vállaljon az oktatás az innováció szolgálatában. Bár a konferencia idén online felületen zajlik majd, a megszokott felépítés nem változik: a rövid, de tartalmas előadások között a vendégek különféle, a konferencia témájához kapcsolódó digitális szobákban is bővíthetik ismereteiket.

A történelem során az újítókat nem mindig fogadta osztatlan elismerés. Mai, dinamikusan változó környezetünkben azonban életünk mindennapi részévé vált az újítások adaptálása. A folyamatos tanulás és az alkalmazkodásra való képesség – ahogy azt az elmúlt időszakban is láthattuk – egyre fontosabb készség életünkben, a METU-n pedig kifejezetten ennek szellemében oktatunk. – mondta el Tóth Ágnes, a METU vezérigazgatója – Idei TEDx konferenciánk témáját éppen ezért különösen testhezállónak és aktuálisnak érezzük.”

A TEDxBudapestMetropolitanUniversity 2020 előadói között van Sipos Katalin, a WWF Magyarország elnöke, Sziládi Hedvig Andrea gyermekcoach, Veiszer Alinda újságíró, valamint Szalai Ádám, a Nemzeti Gaming és eSport Sportági Szövetség alelnöke is. Az előadók szakmai felkészítője és az esemény kurátora Végvári Imre.

Az előadók különleges szakmái, élettörténetei és tapasztalatai új megvilágításba helyezik az innovációról alkotott képünket. További előadókról a konferencia honlapja és Facebook oldala szolgál folyamatosan frissülő információkkal. A 2020. október 29-ei eseményre jegyek a konferencia weboldalán kaphatók.

 

SOCIAL MEDIA