Az idei második béremelés jön a kaposvári Kométánál

Kiemelt Márkák

A fizetésemelés a Kométánál a járvány időszakában sem maradt el. Idén áprilisban átlagosan 3,4%-kal növekedtek a bérek, amit október 1-től megdupláznak. A fizikai területen dolgozók átlagosan 5, a szellemi munkát végzők pedig átlagosan 3%-kal keresnek majd többet jövő hónaptól. A Kométa célja, hogy fejlesztéseivel még meghatározóbb húsipari szereplő legyen Európában. Mindehhez – a beruházásokon túl – szükség van elkötelezett munkavállalókra és további szakemberekre is. A következő években 4-500 új munkahely teremtését tervezik Kaposváron.

 

A húsfeldolgozással és húsipari termékgyártással foglalkozó magyarországi vállalkozások közül a Kométának lett először melléktermék feldolgozó üzeme. A kaposvári üzem építése 2020 augusztusában fejeződött be, a projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A Kométa a koronavírusjárvány miatt stratégiai fontosságú vállalattá vált, megrendelései folyamatosak, szakemberekre emiatt és az újonnan épült üzem miatt is szüksége van. Cél, hogy a termékellátás továbbra is állandó maradhasson, és hogy a meglévő kollegákat is tehermentesíteni tudják, ezért új szakemberekre is szükségük van.

„Dolgozóinkat megbecsüljük, napi étkezést biztosítunk számukra, és folyamatosan emeljük a béreket annak megfelelően, ahogy a cégünk is növekszik” – mondja Giacomo Pedranzini, a Kométa ügyvezető igazgatója. „A rendelésszámunk stabilan növekszik, a további fejlesztésekkel pedig szeretnénk még meghatározóbb húsipari céggé válni, hiszen még van hová fejlődnünk. Amellett, hogy stabil munkahelyet biztosítunk, szeretnénk az egyre növekvő munkabérrel is jutalmazni kollégáink áldozatos munkáját.”

A bérek az előző három évben is számottevően emelkedtek (40%), majd idén áprilisban a vírushelyzet ellenére is átlagosan 3,4%-os béremelést tudott végrehajtani a cég, amit október 1-től megdupláznak. A fizikai területen dolgozók bére átlagosan 5%-kal emelkedik, míg a szellemi foglalkozásúaké pedig átlagosan 3%-kal nő. Éves szinten nettó 130 ezer forinttal jutalmazzák azokat, akik vigyáznak az egészségükre és akikre folyamatosan támaszkodhat a cég.

A csontozóban dolgozó kollégák szaktudásuknak megfelelően a megemelt jelenléthez kötött prémiummal, túlóradíjjal és egyéb juttatásokkal* 2020. október 1-től akár nettó 345 ezer forintot is hazavihetnek, amihez még hozzáadódhat a családi kedvezmény. Mindenkinek lehetősége van magasabb bérkategóriába kerülni, ha megtanul új munkafolyamatokat és bővíti szaktudását. A kategóriabesorolásokat félévenként felülvizsgálják.

2020 júliusában a Kométa stratégiai megállapodást kötött a kormánnyal, a több tízmilliárdos fejlesztéssel a tervek szerint megkétszerezi kapacitását, és így 4-500 új munkahelyet teremt Kaposváron.

 

* termelési havi prémiummal és cafeteriával

 

SOCIAL MEDIA