Sztaniszláv András MPRSZ elnök lett az első magyar okleveles tagja a CIPR PR egyesületnek

Karrier Kiemelt

Sikeresen tette le a Chartered Institute of Public Relations (CIPR) nemzetközi szervezet okleveles PR szakértő vizsgáját Sztaniszláv András, a Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) elnöke.

 

A CIPR szervezésében zajlik a világ legmagasabb szintű PR vizsgája, ahol a jelöltek tudását és munkatapasztalatait 3 fontos szempont alapján értékelik: etika, stratégiai látásmód, valamint vezetői képességek. A világon jelenleg közel 350 ember rendelkezik a „Chartered PR Professional (Chart.PR)” minősítéssel és jogosult használni ezt a címet. A szervezet augusztus 21-én Londonban jelentette be 6 újabb PR szakember – köztük Sztaniszláv András mint első magyar – sikeres vizsgáját.

Csaknem 20 éve dolgozom a PR szakmában, az angol szövetségnek is több mint 6 éve tagja vagyok. Mivel a szervezetben több tisztséget is betöltök, nemzetközi projektekben is részt veszek, ezért állítottam magam elé azt a kihívást, hogy megfeleljek szakmánk legmagasabb követelményeinek: a vizsga letételéhez legalább két év részvétel kötelező a CIPR szakmafejlesztési programjában (CPD), a vizsgára is több hét felkészülés szükséges, maga a vizsga pedig egy egész napos szituációs feladatsor – mindezek alapján különösen büszke vagyok erre az eredményre” – nyilatkozta Sztaniszláv András legújabb szakmai sikeréről.

Az 1948-ban alakult, a brit királynő elismerésével fémjelzett Chartered Institute of Public Relations az Egyesült Királyság egyik legnagyobb PR szervezete, amely világszerte körülbelül 10.000 szakembert képvisel.. Sztaniszláv András jelenleg a CIPR Council tagja, valamint a nemzetközi tagozat elnöke.

 

 

A Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ)

A magyarországi PR szakma érdekképviseleti, szakmafejlesztő és szolgáltató szerve. A szövetség 1990-ben alakult, közel 100 tagja között szabadúszók, ügynökségi munkatársak, vállalati kommunikációs csapatok, valamint egyetemi oktatók és társadalomkutatók is megtalálhatók.

Az MPRSZ a PR-szakemberek érdekvédelmét nemzetközi szinten ellátó, a közönségkapcsolati munka elismertségének növelésén munkálkodó szervezet. Tagjai és elnöksége kiállnak a fenntartható fejlődés, az üzleti etika és a társadalmi felelősségvállalás fontossága mellett, tevékenységük során pedig törekednek rá, hogy az együttműködésre törekvő, transzparens kommunikáció a versenypiaci gyakorlatban is megvalósuljon. Az MPRSZ határozottan fellép az ezeket az irányelveket korlátozó intézkedések ellen és szakmai rendezvényekkel, állásfoglalásokkal, képzésekkel, illetve kiadványokkal támogatja a Public Relations területe iránt érdeklődők fejlődését.

Az MPRSZ szakmai munkáját tagozatok (Employer Branding-, Kríziskommunikációs-, Digitális-, és Public Affairs tagozat), valamint Etikai Bizottság segíti. A szövetség a PR Excellence Hungary és az Employer Branding Award elnevezésű nívós szakmai elismerések hivatalos odaítélője. Az MPRSZ az International Communication Consultancy Organisation (ICCO) tagja, valamint stratégiai partnere a Chartered Institute of Public Relations (CIPR) és az International PR Association (IPRA) szervezeteknek is.

SOCIAL MEDIA