Index: Tevan Imre visszatér – FRISSÍTÉS: mégsem tér vissza

Karrier Kiemelt

Tevan Imre korábban hat évig volt az Index  főszerkesztő-helyettese, ebben a munkakörben tér vissza. A régi-új főszerkesztő-helyettes feladata, hogy az elmúlt heti szerkesztőségi felmondási hullámot követően támogassa a lap zavartalan működését és a szerkesztőség újraépítését.

 

Tevan Imre a Műegyetemen szerzett diplomát, dolgozott többek között a Magyar Hírlap, a HVG, a Népszava, az Origo és a New Wave Media csapatában.

“Imre, akárcsak az Index vezetősége, elkötelezett a független újságírás iránt, így megállapodásunk fontos pontja, hogy  amennyiben bármilyen oldalról nyomást érez újságírói munkájában, úgy ezzel a nyilvánossághoz fordulhat, ezen a területen nem köti majd szerződésben rögzített titoktartás – nyilatkozta Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatóságána az elnöke. – A  vezetőség legfontosabb szempontja továbbra is a független, objektív szellemiség megőrzése és a cég pénzügyi stabilitásának megtartása, ennek érdekében szeretnénk mielőbb minden munkajogi kérdést lezárni és a kizárólag az újság jövőjével foglalkozni.”

Tevan Imre így írt Facebook-oldalán a döntésről: “Tudom, a legegyszerűbb azt gondolni, az Index szerkesztőségével valamilyen előre kitalált mesterterv végzett. Ha azt nézzük, hogy milyen országban élünk, és ha a körülményeket vesszük figyelembe, ez akár lehetne is az igazság. De én, miután sokakkal beszéltem erről, most már biztos vagyok benne, hogy nem ez történt, hanem az, hogy a két fél (a szerkesztőség és az alapítványi elnök) egymás lépéseire olyan válaszlépéseket adott, ami végül az egyikőjük által sem kívánt eredményre vezetett, hiszen mindketten meg akarták őrizni a független Indexet, sőt tulajdonképpen mindketten kompromisszumkészek voltak, csak nem mindig ugyanabban és ugyanakkor. (Mindez persze azt is jelenti, hogy súlyosan hibáztak. Mégpedig elsősorban az elnök mérte föl rosszul tettei következményeit.)”

Július 31-én, pénteken hajnali 4 órakor a következő szöveg jelent meg Tevan Imre Facebook oldalán: “Nem leszek az Index főszerkesztő-helyettese.”

 

SOCIAL MEDIA