Fjällräven Classic TV: virtuális túra Kína legszebb hegyvidéki tájain

Márkák

Qinghai tartományt járhatja be virtuálisan bárki, aki követi a Fjällräven Classic TV legújabb túraközvetítését. A Classic Kína útvonala 3 000 méter magasan, a lélegzetelállító, távoli vadon csodáin vezet át. A svéd outdoor márka május végén mutatta be a Fjällräven Classic TV projektet, melynek keretén belül az idei évre tervezett ikonikus Classic túráit online platformra költözteti.

Az eddigi online közvetítések során több mint 8 000 néző barangolta be virtuálisan a német Allgäu régió kanyargós útjain, valamint szintén több ezer ember csatlakozott egy vállalkozó szellemű túrázóhoz Dánia füves dombjain, most pedig a Fjällräven újabb varázslatos tájakra kalauzolja el a természet szerelmeseit, ezúttal Ázsiába, Kína Qinghai tartományába. A háromnapos túra közvetítése július 30-án reggel 7 órakor indul, az első 8 óra Facebookon követhető, majd az útvonal a Fjällräven weboldalára költözik át.

Az eddigi helyszínekhez csatlakozik a követkető hetekben – idén csak virtuálisan – Svédország, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok is. A svéd Classic volt a Fjällräven első, máig leghosszabb közösségi túraeseménye. A 110 kilométeres, ikonikus svéd helyszíneken átívelő túrát augusztus 7-én 16 órától közvetítik online felületeiken. Az angliai Cairngorms Nemzeti Park 60 kilométer hosszú túraösvényét göröngyös, drámaian változatos tájkép jellemzi, melyet kunyhók és kastélyok szegélyeznek. A brit túrához augusztus 27-én 12:00-tól lehet online csatlakozni. Szeptemberben pedig, az óceánon átkelve az Egyesült Államokban, Colorado meredeken ívelő tájain mutatkozik meg, miért is különlegesek a Fjällräven Classic túrák.

Az élő közvetítésekhez a Fjällräven közösségi média felületein, valamint a Fjällräven Classic honlapján lehet csatlakozni. A közvetítések a túrák végeztével a Fjällräven YouTube csatornáján továbbra is elérhetőek lesznek. Az egyedülálló, virtuális túraélményekhez világszerte bárki csatlakozhat, hogy az otthona kényelméből fedezze fel a gyönyörű tájakat.

A Fjällräven a kezdetektől arra inspirálja az embereket, hogy minél több időt töltsenek a természetben. A márkához fűződő túrák története a 70-es évekbe nyúlik vissza, amikor Åke Nordin, a Fjällräven alapítója elhívta barátait, ismerőseit, hogy az általa tervezett új, funkcionális, strapabíró öltözetekben és felszerelésekkel induljanak együtt a természet felfedezésére. Ezeket az eseményeket továbbfejlesztve indították el 2005-től a Fjällräven Classic túrákat Svédországban, amelyek legfőbb jellegzetessége, hogy mindenki magával viszi az öt napra szükséges felszerelését, felállítja a saját sátrát éjszakára, és a saját tempójában, hozzá hasonló emberek társaságában halad. Azóta ez a típusú túra a világ számos pontját meghódította.

SOCIAL MEDIA