Már magyaros ízesítéssel is hódít a Hajdú grillsajt

Kiemelt Márkák

Az elmúlt években megszokhattuk, hogy a nyári időszak egyik legpezsgőbb sajtszegmense a Magyarországon korábban szinte nem is létező grillsajtpiac. Most igazi különlegességgel lepte meg az itthoni sajtkedvelőket a Hajdú: magyaros ízesítésű, kolbászfűszeres grillsajtok jelentek meg a polcokon az eddig inkább a mediterrán vonalat követő levendulás, gyrosos és chilis-lime ízesítések mellett.  Fokozták a fokozhatatlant, hiszen egy klasszikus mediterrán terméket magyarosítani bátor lépés.

 

Az újító termékfejlesztést itthoni piackutatás előzte meg, így a lépés mögött komoly piacismeret húzódik meg: a felmérések azt jelezték, hogy a hazai vásárlók magyaros ízű grillsajtra is várnak.  A Kőröstej csoport az egyik legnagyobb magyar sajtexportőr, termékeinek többségét külhoni piacra viszi, grillsajtjai is Angliától Új-Zélandig keresettek. Ugyanakkor a Hajdú ezt a kolbászfűszeres grillsajt-újdonságot kizárólag a hazai vásárlóknak gyártja, külföldön nem is forgalmazza. A magyaros, kolbászfűszeres grillsajt így teljes egészében magyar: magyar tejből, kizárólag hazai gyártásban, kizárólag magyar piacra. A markánsabb, szenvedélyesebb ízek külföldi kedvelőinek, például a londoni éttermeknek még várniuk kell a magyaros karakterű, kolbászfűszeres grillsajt újdonságra.

Jelzi az itthoni várakozást és a piaci igényt, hogy a Hajdú új grillsajtjának megjelenése előtt már öt tonnát rendeltek meg a partnerek – amit az első hónapban le is szállítottak. Az ezt követő egy hónapban pedig hasonló mennyiséget tudtak értékesíteni.  Általánosságban elmondható, hogy a Covid-19 járvány miatt a nagy kiszerelésű, gasztro célú termékek eladása márciustól visszaesett ugyan itthon az éttermek és a vendéglátóhelyek bezárása miatt, de ezt a kis kiszerelésű sajtok eladása nagyrészt kompenzálta. Így a Hajdú új magyaros “mediterrán” grillsajtja szép reményekkel indult az itthoni sajtkedvelők és a piac meghódítására. Az eladási számok azt mutatják, hogy a magyaros ízvilágú, kolbász fűszerezésű grillsajt meghódítja a hazai grillpartykat és a sajtkedvelők szívét.