1 milliárd tokent bocsátott ki a Visa Token Szolgáltatás

Piac

A Visa Inc. (NYSE: V) bejelentette, hogy mostanra világszerte több mint 1 milliárd tokent bocsátott ki a Visa Token Szolgáltatás (VTS) révén, jelentős mérföldkövet elérve saját vállalásában, miszerint a társaság elősegíti az e-kereskedelem innovációjának felgyorsítását és a kifizetések biztonságosabbá tételét. A Visa Token Szolgáltatás helyettesíti a kártyatulajdonos 16 számjegyű Visa számlaszámát egy biztonságos tokennel, amely megvédi az adott kártya számát a csalóktól.

 

A Visa tokenizálási technológiájának bevezetése egybeesik az egész világon tapasztalható digitális megoldásokra való markáns átállással, amelyek megváltoztatták az élet, a munka és a vásárlás módjait: a vásárlók 90%-a nem szívesen vásárol üzletekben, 45%-uk pedig azt állítja, hogy a jelenlegi helyzetben online kell vásárolni. Mivel a digitális vásárlók 2021-re várhatóan elérik a 2,1 milliárdot[1], a Visa tokenizációs technológiája, valamint a kattintással való fizetés élménye kulcsfontosságú szerepet játszik a digitális fizetési biztonság globális megerősítésében, amely most fontosabb, mint valaha.

Mivel egyre több kereskedő és kiskereskedő alkalmazza a tokenizálási technológiát, a VTS növeli és felgyorsítja a hitelesítő adatok on-file (COF) tokenizálására irányuló erőfeszítéseit. Mára több mint 13.000 kereskedő használja a Visa COF tokeneket. 3 A Visa Token Szolgáltatásban 150 piacon jelenleg több mint 8200 kibocsátó rendelkezik engedéllyel.

A világ erőteljes digitális váltása aláhúzza az egyszerű és biztonságos digitális kereskedelem iránti igényt, ezért is láthattunk ilyen szintű növekedést a Visa Token Szolgáltatás által kibocsátott tokenek számában – mondta Kiss Ede, a Visa magyarországi vezetője. – Csak az elmúlt 12 hónapban a Visa több mint 680 millió tokent bocsátott ki, és izgatottan várjuk, hogy még tovább bővíthessük képességeinket többféle digitális tranzakciót is biztosítva – akkor is, ha ezek nem tartalmaznak 16 számjegyű Visa hitelesítő adatot.”

 

A következő 1 milliárd token – A Visa a kártyákról a felhőbe viszi a tokenizációt

Előretekintve, a Visa új és továbbfejlesztett megoldásokat indít a kereskedők és a mobilszolgáltatók adatvédelmével kapcsolatos működési kockázatok minimalizálása érdekében, csökkentve a felesleges lépéseket és súrlódást a fogyasztók számára. Ezek az előrelépések lehetővé teszik a Visa számára a legújabb, iparágvezető biztonsági intézkedések bevezetését, amelyek mind a hálózati, mind a pénzügyi intézmények szintjén alkalmazhatók.

  • A Token ID képességeinek kártyákon túli kibővítése: A Visa bemutatja a nemrégiben megszerzett Rambus Payments tokenszolgáltatások üzletágának megújult arculatát, a Token ID – A Visa Solution-t. A Token ID kibővíti a Visa tokenizáló képességeit a Visa-hálózat kártya-alapú fizetésein túl a belföldi kártya-hálózatokra, valamint a számlaalapú és a valós idejű fizetésekre. A Visa Token Szolgáltatással együttműködésben a Token ID segít az ügyfeleknek a csalások számának csökkentésében és a tokenizálási technológiával elért biztonságos fizetési megoldások növelésében, miközben segíti a kiterjeszteni a Visa tokenizációs szolgáltatásait új, olyan speciális lokalizációs igényű piacokra, mint Törökország vagy Kína.
  • CyberSource Token Menedzsment Szolgáltatás: A CyberSource Token Menedzsment Szolgáltatása központosítja és leegyszerűsíti a tokenkezelést az ügyfelek fizetési adatainak biztonságossá tétele, a fizetési konverziók javítása és a PCI-megfelelés következményeinek enyhítése érdekében. Összekapcsolja a tokeneket a szolgáltatók, a kereskedők, az elfogadó bankok és a technológiai platformok összes fizetési típusa és csatornája között. Létrehoz egy egységes token azonosítót (token-of-token) – az összes fizetési eszköz – köztük a kártyák, a bankszámlák és a helyi fizetési rendszerek – kezelésének központosításához és irányításához. A CyberSource által generált egységes token-azonosító védi az ügyfelek érzékeny fizetési adatait, és 360 fokos képet nyújt az ügyfélről fizetési csatornákon, kereskedői jutalmakon és hűségprogramokon keresztül.
  • Felhő Tokenek: Ahogy a fogyasztók egyre több eszközt használnak az online vásárlás során, a Visa új, felhőalapú rendszert hozott létre, amely nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé, mint a tokenek egyetlen eszközhöz történő kötése. A Visa Cloud Token Framework lehetővé teszi, hogy a fogyasztói fiókhoz tartozó e-kereskedelmi és a card-on-file tokenek több megbízható eszközön is rendelkezésre álljanak. A Cloud Token már globálisan elérhető, de eredetileg Latin-Amerikában és a Karib-térségben indult. A brazil fogyasztók az elsők a világon, akik az új Visa Cloud Token technológiát használják a WhatsApp biztonságos fizetésének javítására.

 

Az 1 milliárd token elérése egy újabb kulcsfontosságú pillanat az innovációra való törekvésben. Ez a mérföldkő nem sokkal azután történt, hogy a Visa közzétette a Visa Token Szolgáltatás 28 új partnerét, akik COF token kérelmezőként azon dolgoznak, hogy az egyszeri és a Visa hitelesítő adatokkal megismételt fizetések tokenizálásával még biztonságosabbá váljanak a digitális tranzakciók.

A Visa Token Szolgáltatásról további információt itt talál.

 

[1] Statista, Number of digital buyers worldwide from 2014 to 2021

3 VisaNet merchant data based on tokenized transactions processed between Jan. 2019 and June 2020

SOCIAL MEDIA