Cápák között: cápák akciósan és egy “legatyásított” vállalkozó!

Kiemelt Tejszínhub

Folytatódik az RTL Klub Cápák közö9tt című üzleti showműsora. Egy fiatal vállalkozó akciót hirdetett és egyszerre két Cápába is beleharapott: az összecsapás sérülés nélkül és egy sikeres befektetéssel zárult! Volt, aki a Cápák előtt teljesen “legatyásodott”. Az üzleti showműsor 8. adásában Tomán Szabinát is zavarba hozták!

 

Az első pitch során Sántha Bálint és Varga Dániel egy divat-termékkel álltak a Cápák elé. A vállalkozók egy forradalminak gondolt megoldást mutattak be, a férfiingek kitűrődésének megszüntetésére hoztak egy saját fejlesztésű terméket, amely véleményük szerint „megváltoztatja a divatipart”. A kitűrődésmentes férfiingek bemutatójának fogadtatása azonban vegyesre sikeredett. A páros egyik tagja – szemléltetés céljából – alsónadrágra vetkőzött a Cápák előtt! Ezzel a helyzettel Tomán Szabina sem tudott könnyen boldogulni, zavarában nem is tudott hová nézni! A Cápák a terméket értékelve kikezdték a kivitelezést, Balogh Levente véleménye szerint itt mindössze annyi történt, hogy „egy kék gumit rávarrtatok egy ingre”, sőt, szerinte „nyáron a 30 fokban gyilkos lehet”. Fehér Gyula pedig azzal érvelt, hogy ez „egy barkácsmunka, nem termék még”. A divatipar ezúttal nem Cápákkal reformálódik, a vállalkozók ajánlat nélkül távoztak a műsorból.

 

Dombi Soma, a fiatal informatikus földbe döngölt két Cápát is! A vállalkozó a papíralapú reklámújságokat szeretné végleg elfelejteni: egy alkalmazást fejleszt, ahol az összes mérvadó üzletlánc akciós reklámújsága megtalálható egy helyen. Barátnőjével együtt fejleszti a terméket, akivel így legalább együtt tud lenni a sok munka mellett. A már létező applikáció eddig is népszerűnek bizonyult, de ahhoz, hogy egy nagyobbat lépjen előre, akár nemzetközi szinten is, jó, ha van egy Cápa a közelben. Főleg, ha egyszerre kettő! Soma eredeti ajánlata 20 millió forintért 5% üzletrész volt, de a Cápáknak ez nem volt elég. Balogh Péter és Balogh Levente 10-10 millió forintot ajánlottak fel, először 12- majd 15%-ért cserébe, melyet végül felkerekítettek 20 millió forintért 30%-ra. Ezt a szemtelenül fiatal vállalkozó azonban szemrebbenés nélkül „dobta vissza”, így egy ellenajánlattal élt. A Cápák 10-10 millió forintjukért 10-10%-ot kapnak a cégből. Némi gondolkodási időt követően mind a két Cápa elfogadta az ellenajánlatot, így az akciós újságok a XXI. századba léphetnek!

 

Boros Balázs a kutyatulajdonosokra fókuszált termékével. Elkóborolt kutyája inspirálta, hogy kifejlesszen egy digitális bilétát, amellyel egyetlen érintés és az adott kutya minden adata (név, gazdi száma, egyéb adatok) lekérhetőek egy telefonra. Ehhez fejleszt egy applikációt is, amely egyfajta kutya-közösségi oldalként funkcionálna, amely összeköti a gazdikat. 35 millióért 30%-ot ajánlott fel az üzletből. A Cápákat azonban nem tudta meggyőzni, hogy miért venne ilyen terméket akárki is, hiszen erre van a biléta. Moldován András saját édesapjától idézett és foglalta össze a pitch-et: „Fiam, te feltaláltad a melegvizet!”. A Cápák összekeverése sem segített a vállalkozón, Balogh Levente eljátszott a befektetés gondolatával, végül azonban ajánlat nélkül távozott a kutyák digitális jóbarátja.

 

Huszár Zsuzsa és Gájárszky Gergely egy „minden mentes” cukorka-termékcsaláddal érkeztek a Cápák elé. Hat éve működő vállalkozásuk bővítéséért érkeztek, amelyből piacvezető gyárat, majd világcéget szeretnének létrehozni. 50 millió forintért 10%-os üzletészt ajánlottak fel a Cápáknak. A „minden mentes” termékekkel a kezdő löketet Zsuzsa saját cukorbetegsége adta. A teljesen saját fejlesztésű, házilag készített cukorkák elkészítését be is mutatta az egyébként táplálkozási tanácsadóként is dolgozó vállalkozó. Moldován András részt is vett a rögtönzött édességgyárban, mint rutinos édesség-befektető, aki „már látott nyalókát közelről”: beállt cukorkát készíteni. Bár a Cápák a szájízüknek megfelelő, kishal alakú cukorkákat is kaptak, ez sem volt elég ajánlattételre. Szerintük „ez nem egy cég, amit értékelni lehet, mintha tegnap kezdtétek volna”. A páros így édes kettesben, de befektető nélkül hagyták el a stúdiót.

 

Pitchek:

 

Íme a megoldás a férfi társadalom egyik legnagyobb problémájára!

 

„Most akciós a tulajdonrész!” – Kedvezményes ajánlattal indult Cápavadászatra a vállalkozó

 

Ő az a vállalkozó, aki „feltalálta a meleg vizet”!

 

Édes ajánlat: ezzel a cukorkagyárral térhettek volna haza a Cápák!

 

SOCIAL MEDIA