Digitális lesz a Cosmo, papíron most jelenik meg az utolsó száma

Kiemelt Márkák

A Cosmopolitan nemcsak a print glossy magazinpiacon nyitott elsőként 1997-ben, de az online térben is úttörőként indította el glossy website-ját 2007-ben. Ahogy a print kiadvány a legolvasottabb prémium havilappá vált a hazai médiapiacon, a Cosmopolitan.hu a leglátogatottabb női glossy oldal a versenytársak között: ezt bizonyítja, hogy 2020. első negyedévében 189.000 átlagos látogatószámot tudhat magáénak.

 

Fun, Fearless, Female! a kezdetektől a Cosmopolitan márka nemzetközi szlogenje. A Cosmopolitan márka sajátossága, hogy elsőként áll a változások élére és bátorítja fiatal női olvasóit önmaguk megvalósítására. A magyar Cosmopolitan első nemzetközi glossy magazinként jelent meg Magyarországon a ’90-es évek végén. A magazin 10. születésnapján elsőként indította el glossy weboldalát a hazai közönség számára, 2020-ban pedig elsőként tér át kizárólag digitális platformra.

Lipták Timea

A jelenlegi lépésünk reagál a nemzetközi trendekre, hiszen az online felületen a hírfogyasztás mellett nőtt az igény a nagyobb terjedelmű, egyébként klasszikusan magazinos jellegű anyagokra. Büszkék vagyunk rá, hogy a magazin az elmúlt 12 évben egyedülállóan stabil online platformot épített ki és a megváltozott fogyasztói igények mellett is folyamatosan tudjuk biztosítani olvasóinknak a Cosmopolitan élményt – mondta változás kapcsán Lipták Timea, a Central Médiacsoport magazin üzletágának igazgatója.

 

Sabján Johanna

Sabján Johanna, a Cosmopolitan főszerkesztője így kommentálta a webre költözést: “Mit jelent a gyakorlatban, hogy a Cosmopolitan márka az online térben él tovább? Az olvasóinkat naponta 25 új frissüléssel várjuk, tehát nemhogy kevesebb, hanem egy bővített tartalmat, és még komplexebb olvasói élményt szeretnénk kínálni a Cosmopolitan.hu-n. Külön öröm, hogy a print stáb tagjai közül sokan folytatják velünk a munkát digitálisan, hiszen a szerkesztőségben évek óta hittünk az integrált tartalomgyártásban. Továbbra is célunk, hogy a beauty szektor újdonságairól elsőként és glossy minőségben készítsünk anyagokat. A digitális tartalomgyártás fejlesztése mellett pedig a Cosmopolitan BTL aktivitásait további live-eseményekkel bővítjük majd a jövőben.”

A Cosmopolitan utolsó nyomtatott száma június 11-én kerül a standokra.

SOCIAL MEDIA