Májusban is jól teljesített az RTL Kábelportfólió

Márkák

Április hónap után májusban is nyert főműsoridőben az RTL Kábelportfólió (7 csatorna) a legnagyobb versenytársa a TV2 Kábel (13 csatorna) csoporttal szemben – adta hírül az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatóságának közleménye.

 

A kereskedelmileg kiemelt célcsoportban főműsoridőben az RTL Magyarország kábelcsatornái májusban is kitűnő eredményt produkáltak. Az RTL Kábelportfólió 7 csatornája főműsoridőben megnyerte a hónapot, maga mögé utasítva a konkurens 13 kábelcsatornáját.   (főműsoridő: RTL Kábelportfólió:13,9% SHR; TV2 Csoport: 13,8% SHR). Májusban a legkiemelkedőbb eredményt a 21.hét produkálta, amely így főműsoridőben az év eddigi 2. legnézettebb hete volt az RTL Kábelportfólió 7 csatornájának nézettségét tekintve. (14,4%.)

Az előző év ugyanezen időszakát (2019. május) figyelembe véve egyértelmű az RTL Kábelportfólió 7 csatornájának  erősödése (főműsoridő 12,8% vs. 13,9%), míg a konkurens 13 csatornájának eredménye az előző év (2019.) májusát tekintve csupán stagnálást mutat (13,8 SHR%).

A Film+ kiemelkedő eredményt mutatott májusban is. Az ebben az időszakban növekedést mutató filmes csatornák között tartja a vezető pozícióját a teljes nap és a főműsoridő tekintetében is. (főműsoridő SHR%: 5,1%). Ezzel nemcsak a filmes csatornák között őrzi vezető szerepét, hanem egyúttal és továbbra is a legnézettebb kábelcsatorna a májuson túl az év első öt hónapját is alapul véve. (all day és prime sávban egyaránt).

Májusban is bizonyított az RTL Kábelportfólió oszlopos csatornája, a Cool is, amelynek közönségkedvenc sorozatai visszahódították a nézőket. Ilyen a Dr. Csont és a Gyilkos elmék (főműsoridő 3,7% és 4,1%). 3,4%-os közönségarányával a Film+ és a Mozi+ után a harmadik legnézettebb kábelcsatorna volt ebben a hónapban, megelőzve olyan csatornákat is, mint a Viasat3, a SuperTV2 vagy a Prime TV.

Az RTL Most+ platform felhasználói bázisa megduplázódott az elmúlt közel negyedévben és folyamatosan tovább emelkedik, ahogy azon szolgáltatók köre is folyamatosan bővül, ahol már elérhető az RTL Most+ aktiváló kód; Kapos-NET Kft., Pick-Up Kft., PR Telecom, Sághy-Sat Kft., TARR Kft., Telenor MyTV, Vidanet és a Vodafone cégcsoport arra jogosult előfizetői részére.

 

 

SOCIAL MEDIA