Idén nem lesz sem Arany Penge, sem M+lista

Kiemelt Piac

A MAKSZ idén nem rendezi meg az Arany Pengét idén, valamint a Kreatív Magazinnal közös M+lista sem adják ki 2020-ra – adta hírül a szervezet közleménye.

 

A Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége a széleskörű iparági egyeztetéseket követően úgy döntött, hogy a vírushelyzetre való tekintettel 2020-ban nem rendezi meg az Arany Penge Kreatív Fesztivált. A szövetség társszervezőjével, a Kreatív Magazinnal egyetértésben azt is bejelentette, hogy a 2020-as évre nem adják ki az ügynökségeket szakmai versenyeken elért eredmények alapján rangsoroló M+listát sem. Így a 2020-ban sorra kerülő versenyeken elinduló ügynökségek a szakmai elismerésen túl az idén elért díjakért M+lista pontokat nem kapnak.

A kizárólag kommunikációs ügynökségeket tömörítő szövetség indoklása szerint ebben a rendkívül nehéz időszakban az, hogy az iparág számos szereplője önhibáján kívül elvesztve bevételét nem engedheti meg magának a versenyzést, a nemzetközi hálózathoz tartozók többsége pedig központilag nem nevezhet idén, egyenlőtlen versenyhelyzetet teremtene mind a Pengén, mind a 2020-as listán. A MAKSZ az egyenlő esélyek mellett kiállva, a tolerancia és az összefogás fontosságára, a károk enyhítésében az ügyfelek és egymás támogatására szeretné felhívni a szakma figyelmét.

SOCIAL MEDIA