Már rendelhető a vadonatúj Toyota Yaris

Kiemelt Márkák

Várhatóan szeptemberben érkezik a hazai márkakereskedésekbe, de már megrendelhető a vadonatúj Toyota Yaris. A trendi kisautó nem csupán a Toyota legfontosabb európai és második legkelendőbb magyarországi modellje, de szegmensében is igazi slágermodellnek számít, hazánkban például minden negyedik eladott kisautó Toyota Yaris.

Az új generációnak tehát komoly elvárásoknak kell majd megfelelnie, a Toyota ezért nem is bízott semmit a véletlenre. A vadonatúj Toyota Yaris nem csupán stílusosabb, kényelmesebb és tágasabb, mint valaha, de a vadonatúj padlólemeznek köszönhetően minden korábbit túlszárnyaló vezetési élményt ígér, míg arról, hogy a világ legbiztonságosabb kisautója legyen, az aktív és passzív biztonsági rendszerek, valamint vezetéstámogató technológiák egyedülállóan széles tárháza gondoskodik. Ha ez nem volna elég, a vadonatúj Yaris megkapta a Toyota legújabb, negyedik generációs 1,5 literes öntöltő hibrid elektromos rendszerét is, ami kiemelkedően alacsony fogyasztást és károsanyag-kibocsátást ígér. Jó hír emellett, hogy a továbbra is elképesztően népszerű jelenlegi generációt a Toyota egyelőre továbbra is a kínálatában tartja, Yaris Classic néven, kedvező árfekvéssel.

Magyarország kedvenc kisautója, a kivonásoktól tisztított magyarországi újautópiacon szegmensében az első negyedévben 27,8%-os piaci részesedéssel első helyet szerző Toyota Yaris értékesítései január és március között 130%-os növekedést értek el – azaz több, mint megduplázódtak. Ilyen elképesztő sikerre modellciklusának vége felé kevés autó képes – az elmúlt években egyedül talán csak a Toyota RAV4 mostanit megelőző generációja mutatott be hasonló bravúrt, miután megkapta az öntöltő hibrid elektromos hajtást.  Vélhetően ez az oka annak, hogy jóllehet immáron megrendelhető az ugyancsak sikervárományos vadonatúj Yaris, a Toyota úgy döntött, hogy  idén még a mostani generáció is a kínálatban marad Yaris Classic néven. Utóbbi a kedvezőbb árfekvésű modelleket kereső ügyfelek számára lesz majd kiváló választás, míg az új Yaris mellett vélhetően azok döntenek majd, akik a piac legtrendibb, formabontó dizájnt, high-tech technológiákat, elképesztő vezetési élményt és hihetetlenül alacsony fogyasztást és károsanyagkibocsátást kínáló kisautóját szeretnék megvásárolni.

Az új Yaris azonnal felismerhető, igazi jelenség lesz az utakon, amelynek tökéletes arányai kétségkívül magukra vonzzák majd a tekinteteket. Az új modell teljes hossza 5 milliméterrel kisebb, mint a jelenlegi generációé, miközben a tengelytáv és a szélesség 50-50 milliméterrel, a nyomtáv 57 milliméterrel növekedett.  Ennek köszönhetően még könnyebbé vált a parkolás, miközben tágasabb lett a belső tér és még stabilabb lett az autó úttartása, az autó kiállása pedig karakteresebb lett, mint valaha. A modell elérhető lesz 1 literes és 1,5 literes benzinmotorral is, a legizgalmasabb azonban az új Yarishoz fejlesztett vadonatúj 1,5 literes Hybrid Dynamic Force rendszer lesz, ami a jelenlegi generációhoz elérhető hibrid hajtáshoz képest több, mint 20%-os fogyasztás- és károsanyagkibocsátás-csökkentést tesz lehetővé, 15%-al megnövekedett teljesítmény mellett. Az új öntöltő hibrid rendszer 116 lóerős teljesítmény mellett (16 lóerős növekedést) 86 g/km-es károsanyagkibocsátást (26 g/km-es csökkenés) és 10,3 másodperces 0-100km-es gyorsulást (2 másodperces csökkenés) kínál. Legalább ilyen fontos ezen felül, hogy az új Yaris öntöltő hibrid elektromos rendszere akár 80%-ban tisztán elektromos közlekedést tesz lehetővé (szemben a korábbi 50%-al), akár 130 km/órás sebesség mellett (korábban ez 75 km/óra volt). Mindennek köszönhetően az új Yaris esetében a hibrid változatot választó ügyfelek száma a korábbi 30% körüli szintről akár 50% közelébe is emelkedhet.

Az új Yaris már most megrendelhető, az első darabok várhatóan szeptemberben érkeznek majd a márkakereskedésekhez és az előrendelő ügyfelekhez. Amennyiben a koronavírus-helyzet ezt lehetővé teszi, a Toyota még a nyár folyamán tervez egy országos roadshowt is, amelynek során az előrendelő ügyfelek élőben is megismerkedhetnek az új autóval. Az új Yaris induló ára az 1 literes benzinmotorral 4.800.000 Ft, az 1,5 literes benzinmotorral 5.240.000 Ft, míg a vadonatúj öntöltő hibrid elektromos rendszerrel 6.290.000 Ft.

SOCIAL MEDIA