Érintésmentes testhőmérséklet-mérés a SOTE Klinikán

Kiemelt Piac

Hőkamerás testhőmérséklet mérő- és ellenőrző rendszert adományozott a Dahua Technology Hungary Kft. a Semmelweis Egyetem Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Osztályának.

A biztonságtechnikai világcég egyik legújabb fejlesztése és jövőbe mutató innovációja lehetővé teszi az egy térben tartózkodó személyek testhőmérsékletének ellenőrzését.

Járványügyi veszélyhelyzet esetén kiemelten fontos a kórházba érkezők testhőmérsékletének mérése. A Dahua Technology Hungary Kft. jóvoltából a Sürgősségi Betegellátó Osztályra érkezőket már a bejáratnál szűrni tudják, hiszen a felajánlott, mesterséges intelligenciát alkalmazó hőkamerás rendszer gyors, megbízható és mindenekelőtt érintésmentes mérést tesz lehetővé.

A rendszer különlegessége a referencia hőkibocsátó egység, másnéven „black body”, amelynek hőképét hasonlítja össze a hőkamera az előtte elhaladó személyek fejéről, azon belül is a szemgödörről alkotott hőképével.

A precíz technológiának köszönhetően már 3 méter távolságból képes a rendszer +/- 0.3 Celsius fok pontossággal, egyidejűleg akár több személy hőmérsékletét is megállapítani. Hőemelkedés, illetve láz esetén azonnal hangjelzéssel riasztja a személyzetet.

Flynn Jiang, a Dahua Technology Hungary Kft. országos vezetője elmondta: „Cégünk elkötelezett a jelenlegi lokális és globális járványügyi helyzet mielőbbi megoldása mellett. Ezzel a gesztussal szeretnénk hozzájárulni a járvány terjedésének lassításához, illetve a magyar emberek egészségének megőrzéséhez. Választásunk azért esett erre az intézményre, mert már korábban is sokat hallottunk az osztályon dolgozók áldozatos és kiemelkedő minőségű munkájáról. Úgy gondoljuk, hogy a rendszer a legjobb helyre kerül, és szívből reméljük, hogy a veszélyhelyzet múltán is hasznát veszik majd.”

A Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatósága az alábbiak szerint nyilvánította ki köszönetét: „Az osztályra érkező betegek, hozzátartozók szűrésében pontos, gyors, a munkafolyamatot egyszerűsítő eszközként lehet használni a testhőmérséklet-mérő rendszert, amely növeli az ápoltak és az ellátók biztonságát is. A rendszer használata egyszerű, április 17-i sikeres üzembe helyezése óta kiválóan működik.”

A Dahua Technology a világ második legnagyobb videókamerás megfigyelő rendszereket és okosotthon IoT megoldásokat gyártó vállalata. Világszerte több mint 16 000 munkavállalójának köszönhetően megoldásait, termékeit és szolgáltatásait 180 országban használják. A Dahua 54 leányvállalattal és képviseleti irodával rendelkezik globálisan, lefedve Ázsia, Amerika, Európa, a Közel-Kelet, Óceánia és Afrika piacait.

SOCIAL MEDIA