Formabontó lapszámmal reagált a koronavírus-helyzetre az ELLE

Kiemelt Márkák

A glossyk magyar történetében előfordult már, hogy a címlapsztár saját magát fotózta, de – reagálva a körülöttünk zajló eseményekre – itthon az ELLE magazin jelentkezik először olyan címlappal, amelynek fotóját maga a főszereplő, Epres Panni háttérstáb nélkül készítette önmagáról. A magazin szerkesztősége alig két hét alatt rakta össze az új élethelyzetre reflektáló lapszámot, és többek között olyan fontos témákat boncolgat, mint a bezártság érzésnek legyőzése vagy a veszteségek feldolgozása.

A COVID-19 világra gyakorolt hatására reflektál aktuális lapszámában az ELLE magazin. „Hiába kérdezi mindenki, mikor élhetünk újra normális életet, a legtöbben sejtjük, hogy valószínűleg sosem fogunk tudni visszaállni a normális kerékvágásba. Új normákat kell találnunk. A túl sok nem elég érának pedig örökre vége. És ez nem csak a vásárlásra igaz” – írja a lap elején, főszerkesztői levelében Liptai Lívia. „Van-e valójában jelentősége annak, ami eddig fontos volt? Ha tényleg véges az időnk, mivel akarjuk eltölteni? A válaszokat együtt kell megtalálnunk.”

Liptai Lívia

A legfrissebb lap – reagálva a magyarországi eseményekre is – alig két hét alatt készült el, természetesen a szerkesztők, újságírók otthonából. Ahogy a főszerkesztő is fogalmaz, az ELLE aktuális számának fő üzenete: „senki sincs egyedül, mert különbözőképp, de együtt vagyunk ugyanabban a helyzetben.” A magazinban 16 ismert személyiség – köztük Csányi Vilmos etológus, Gryllus Dorka színésznő és Szilágyi Liliána úszó – írja le gondolatait arról, mi változik meg a koronavírus-válság hatására a világban. De olvashatunk egy vezető női politikusokat képző intézményről is riportot, a szerkesztőség tippeket ad a home office-t ösztönző szettekhez, illetve Tompa Andrea író-színikritikus a hatalommal való visszaélés kérdését feszegeti.

A lap különlegessége emellett, hogy Epres Panni szelfizve készítette el magáról a címlapot a saját otthonában, úgy, hogy nem volt háttérstáb, sminkes, fodrász, stylist, aki a munkáját segítse. „Amikor megérkezett hozzám ez a felkérés, az volt az első gondolatom, hogy ez egy elég menő dolog lesz. Nagy jelentősége volt a számomra, egy hatalmas kihívás. A nehézsége ennek is megvolt, hiszen, akik ismernek, tudják, hogy nem vagyok egy nagy szelfis, gyakorlatilag még én is csak most tanulom, hogy hogyan kell úgy fotózni, hogy minden szép legyen: a háttér, a fények, az arcom. Igyekeztem a képen visszaadni a jelenleg bennem, bennünk zajló érzéseket: a bizonytalanságot, de ugyanakkor az erőt és a reményt is, hogy ezen is túl leszünk egyszer…” – árulta el Epres Panni a címlapfotó kapcsán.

SOCIAL MEDIA