Közel 30 milliós támogatás a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattól

Inspiráció Kiemelt

“Ha egy ország lakossága bajban van, akkor mindenkinek kötelessége egymásnak segíteni, a saját tudása és lehetőségei szerint. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) 30 évvel ezelőtt arra alakult, hogy hátrányos helyzetű gyermekeknek, gyermekintézményeknek segítsen. Az elmúlt 30 évben több mint 1 millió gyermeknek nyújtottunk kisebb-nagyobb segítséget. Most, ebben a vészes járványügyi helyzetben is megpróbálunk minél több támogatást eljuttatni a rászoruló gyermekeknek” – írja a szervezet közleménye. 

 

Az Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöksége, kuratóriuma és felügyelőbizottsága a következő határozatokat hozta:

1/           33 fő hátrányos helyzetű, beteg, magyarországi és határon túli gyermekek műtéti költségeit vállaljuk át 9.495.624 Ft értékben.

2/           A távoktatás miatt különösen fontossá vált, hogy minél több gyerek asztalán legyen számítógép. Ezt segítjük 42 db számítógéppel, 42 családnak.

3/           Abban a reményben, hogy július végére-augusztusra a járványügyi helyzet javul, 306 fő gyermeknek támogatjuk a táborozási kérelmét,

7.217.500.- Ft-tal. Ha augusztusban sem lehet gyermektáborokat szervezni, akkor az őszi szünetben vagy karácsonykor osztjuk ki a fenti összeget.

4/           Az elnökség további intézményi kérelmeket támogatott 1.000.000 Ft értékben.

5/           A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat további 13 családnak segít különböző adományokkal (kerekesszék, élelmiszer stb.).

6/           Az elnökség döntése alapján a Safer Internet Programot átállítottuk a távoktatásra, az első távoktatási órákat vidéki és budapesti iskolákban már megtartottuk. Sokan fordulnak hozzánk távoktatással kapcsolatos gyakorlati és jogi kérdésekkel, azokra is válaszolunk.

7/           A Gyermekmentőnél továbbképzésben részt vevő gyógypedagógusok, gyógytornászok, parasport trénerek, pszichológusok oktatása is változik. Az írásbeli elméleti vizsgákat szintén távoktatásban fogjuk megoldani, a gyakorlati képzések egyelőre halasztódnak.

8/           Szolgálatunk állami kórházaknak is segít a járványhelyzet leküzdésében, védőfelszerelésekkel.

9/           A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat intézeteiben január, február és március hónapokban 1126 terápiát, fejlesztést végeztünk, 11 758 500 Ft értékben.

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöksége bajba jutott és rászoruló gyermekek, családok és intézmények megsegítésére összesen 29 471 624 Ft-ot adományozott, valamint további 55 családnak tárgyi adományokkal segített.  

(Nyitó képünk a szervezet tavaly karácsonyi jótékonysági rendezvényén készült.)

SOCIAL MEDIA