Kocsis Márton a versenyjogi és compliance csoport vezetőjeként tér vissza a Cerha Hempel Dezső és Társai Ügyvédi Irodába

Karrier Kiemelt

Április 1-jétől dr. Kocsis Márton a versenyjogi és compliance csoport vezetőjeként csatlakozik ismételten a Cerha Hempel budapesti irodájának csapatához, a Dezső és Társai Ügyvédi Irodához. Márton 2007 és 2015 között a Gazdasági Versenyhivatal és az Európai Bizottság Verseny Főigazgatóságának munkatársa volt, különböző beosztásokban, ahol kiemelt profilú kartell és antitröszt vizsgálatokat vezetett, melyek közül több is rekordbírsággal zárult.

 

2015 és 2019 között a CHSH Dezső és Társai Ügyvédi Irodájának vezető szakértőjeként a versenyjogi csoport fejlesztését tűzte ki célul, dr. Polauf Tamás irodavezető-helyettes partnerrel közösen. Az építkezés sikerét többek között a Wolters Kluwer is honorálta, amikor a CHSH versenyjogi csoportját választotta 2017-ben az év versenyjogi csapatának. Ezen időszak alatt született meg az iroda munkatársainak gondozásában a versenyjogi kártérítési perekről szóló hiánypótló szakkönyv is. A Cerha Hempel magyarországi versenyjogi csoportja a nagy jogi minősítő intézetek rangsoraiban is előkelő helyet foglal el. Márton az elmúlt egy évben a MOL csoportszintű compliance vezetőjeként dolgozott, ahol értékes energiapiaci és nagyvállalati tapasztalatokra tett szert.

„Nagyon boldog és izgatott vagyok, hogy csatlakozhatom a régi kollégákhoz, immár a versenyjogi csoport vezetőjeként. A csoportunkat is magában foglaló nagyobb egységet vezető kollégámmal, Polauf Tamással azon fogunk dolgozni, hogy régi ügyfeleinknek a megszokott magas színvonalon és a megfelelő rugalmassággal nyújtsuk szolgáltatásainkat, leendő ügyfeleinknek pedig olyan innovatív jogi, illetve compliance termékeket és szolgáltatásokat tudjunk ajánlani, amelyek lehetőséget teremtenek nekik a minél magasabb szintű jogszabályi megfelelés eléréséhez” – nyilatkozta dr. Kocsis Márton.

„A 2015-ben kezdett közös építkezés folytatódik, és ehhez Mártonnál keresve sem találhattunk volna jobb szakembert. Az Irodánk életében mind hangsúlyosabb szerepet kapó versenyjogi megbízások, illetve ügyfeleink igényei új, compliance / megfelelés típusú szolgáltatások iránt az organikusan növekvő csoport élére egy tapasztalt vezetőt kívántak. Biztos vagyok benne, hogy csak tovább erősíti irodánkat az a nagyvállalati tudás, amit Márton az elmúlt egy évben elsajátított.” – osztotta meg dr. Polauf Tamás.

SOCIAL MEDIA