A Café PR és a STRATLOG közösen újítja meg a Liszt Ferenc Kamarazenekar üzleti és kommunikációs stratégiáját

Hírek Kiemelt Piac

A Café PR és a STRATLOG dolgozik a Liszt Ferenc Kamarazenekarral üzleti és kommunikációs stratégiájuk újratervezésén és arculatuk megújításán. A két cég közösen nyerte meg a kiírt közbeszerzési tendert. A komplex feladatok teljesítésében számos, részben a Café Csoporthoz tartozó alvállalkozó vesz részt.

 

A több mint 50 éves Liszt Ferenc Kamarazenekar a Café PR és a STRATLOG tanácsadó céggel együtt újítja meg üzleti és kommunikációs stratégiáját. A zenekar hatalmas változásokon megy át, ezek egyike az új művészeti vezető, Várdai István belépése. A világhírű csellóművész új szemléletet, új koncepcionális irányokat hozott a zenekar életébe, azonban ezek megvalósításához szükséges a jól megalapozott stratégia is.

„Elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy alapjaiban változtassunk az eddigi működési modellünkön és kommunikációnkon. A jövőben alaposan átgondolt stratégia mentén, a nemzetközi és hazai zenei piac alapos ismeretében működünk majd, és valósítunk meg olyan feladatokat, mint például közönségünk szélesítése és fiatalítása. Ez nem kis feladat, emiatt is vesszük igénybe külsős szakértő cégek segítségét. Számítunk a Café PR és a STRATLOG sokéves tapasztalatára és újító ötleteire” – mondta el Dr. Körmendy-Ékes Judit, a Liszt Ferenc Kamarazenekar Alapítványának kuratóriumi elnöke.

A projekt magában foglalja a zenekar üzleti stratégiájának és működési modelljének megtervezését, potenciális célcsoportjainak azonosítását, a teljes arculat megalkotását, a PR és marketingstratégia megtervezését, illetve különböző kommunikációs eszközök gyártását.

Az üzleti tervezés kapcsán Marx Balázs, a STRATLOG Kft. ügyvezetője kiemelte: „Feladatunk többek között a nemzetközi komolyzenei piac legfőbb trendjeinek, szereplőinek, működési modelljeinek vizsgálata és a best practice-ek átültetése a Liszt Ferenc Kamarazenekar üzleti stratégiájába. A rövid- és középtávú tervezés izgalmasnak ígérkezik, hiszen rengeteg ügyfelünknek készítettünk már üzleti tervet és stratégiát, de a kulturális, komolyzenei piac sok szempontból egyedi megközelítést követel meg tőlünk is. Örülünk, hogy újabb zenekarral bővül ügyfélportfoliónk.”

A feladatok sokrétűsége indokolja, hogy a győztes cégek alvállalkozókat is bevonjanak a teljesítésbe – többek között a Café Csoport tagjait. A tervezési folyamatot egy hosszas fogyasztói kutatás előzi meg az Ipsos közreműködésével. A stratégiai irányok meghatározását követően a Café Communications content divíziója az új honlapot, a Café Film az imázsfilmeket és a podcastokat készíti el, míg az új arculat tervezése a Brand Bar feladata.

„Örömünkre szolgál, hogy egy ilyen volumenű integrált projekten dolgozhatunk, remek alvállalkozókkal együtt. Számunkra a kommunikáció megalapozásához elengedhetetlen a stratégiaalkotás, amelyre itt az üzleti vonalat is érintve nyílik lehetőségünk. Ahhoz, hogy minden létrejövő kommunikációs eszköz megfelelő célokat és irányokat támogasson, kiemelten fontos az összehangolt munka, amely mindig tartogat kihívásokat. Izgatottan kezdjük meg a közös gondolkodást és feladatvégzést” – mondta el Balaton Anita, a Café PR ügyvezetője.

(Balaton Anita fotója egy korábbi díjkiosztón készült)

SOCIAL MEDIA