„Legyél a csapatunk tagja és hozd önmagad!” – invitál új kampányában a Decathlon

Karrier Kiemelt

Március közepéig fut a Decathlon employer branding kampánya, amelyen a Café Communications-szel dolgoztak együtt. 

A sportáruházlánc a Café Communications-t bízta meg a vállalat employer brandjének építésével, új stratégiájának kialakításával. A hosszú távú együttműködés nyitányaként rögtön két kampányt készített az ügynökség,  egy belső kommunikációs és  egy külső kommunikációs kampányt. Az előbbi a cég belső online és offline felületein fut, míg az utóbbi az online felületeken kívül out of home felületeken is megjelenik.

Kampánycél: A Café feladata, hogy kreatív ügynökségként megteremtse a Decathlon hazai munkáltatói márkáját, megalapozza és erősítse annak emberközpontú imázsát, valamint, hogy toborzó és belső kommunikációs projektjeit lebonyolítsa.

Kreatívkoncepció: A Decathlon mint munkáltató az önállóságot, a magas fokú problémamegoldást, a nyílt kommunikációt képviseli. Egy nagyon sajátos közeget alkot: mindenkinek a kezében van a saját sorsa, karrierútja, lehetőségei, amelyekből azt hoz ki, amit tud, és a cég támogatja ebben. Ezt a fajta nyitottságot és emberközpontú szemléletmódot viszonylag ritkán látni ekkora cég működésében. Nagyon jó döntés volt, hogy szorosan együtt dolgoztunk a megbízónk képviselőivel a folyamat ötletelős fázisától egészen az utómunkálatokig, hiszen így mi is megismertük a vállalati víziót, és hogy mindez tényleg jelen van a mindennapok során a gyakorlatban is.” – magyarázza Zsembery Péter, a Café kreatívigazgatója.

A kampány fő üzenete: Abból a gondolatból indul ki a kampány, hogy a sport őszinte, sportolás közben önmagunk vagyunk. Olyan sportot választunk magunknak, ami motivál; minél jobbá akarunk válni, és ez boldoggá is tesz minket. A Decathlon a sportolással hozza párhuzamba a hivatást, mert a jó munkaerőt motiválja az, amit csinál és ezért tesz a fejlődésért. A cég azt keresi a munkavállalóikban, amit ők a sportban.

Érdekesség, behind the scenes: „Koncepció volt, hogy a teljes folyamatot az ügyféllel együtt vigyük. A közös gondolkodástól kezdve egészen az out of home kreatívjainak kiválasztásáig; sőt, a forgatásra is jelentkeztek lelkes dolgozók, így a filmben csak ők szerepelnek. Többek között ennek a hozzáállásnak köszönhetően nem csak a végeredmény lett igazán decathlonos, de maga a forgatás is fergeteges hangulatban telt.” – meséli Oriold Emília, a Café senior account managere.

 

 

Alkotók listája:

Megbízó: Decathlon Magyarország

Corporate Communication Director: Herczeg Lilla

Employer branding manager: Dobri Panni

Kreatívügynökség: Café Communications

Kreatívigazgató: Zsembery Péter

Head of art: Várkonyi Eni

Creative strategist: Ónody Boglárka

Account director: Bittermann Tünde

Senior account manager: Oriold Emília

Art director: Csabai Bence

Szövegíró: Dósa Detti

Média ügynökség: Café Communications

Digital Performance Team Lead: Villányi Dániel

Digital Funnel Specialist: Cseke Zsófia

Senior Digital Performance Manager: Weinper Fanni

Produkciós cég: Café Communications

Producer: Hutlassa Tamás

Rendező: Fegyverneky Sándor

Operatőr: Fegyverneky Sándor

Berendezés: Bene Zsanett és Holjencsik Anna Vita

Technikus: Mihálka Balázs

Gyártásvezető: Beszta Nóra

Utómunka:

Vágó: Fegyverneky Sándor

Colorist: Pere András

VFX: Vészi Kriszta

SOCIAL MEDIA