A Lavazza újabb kiállítást támogat a Guggenheim Múzeumban

Inspiráció Kiemelt

A Lavazza továbbra is elkötelezett a művészetek, a kultúra és a fenntarthatóság iránt, ezért ismét támogatja a Solomon R. Guggenheim Múzeum egy különleges kiállítását.  A „Vidék, a jövő” („Countryside, The Future”) című új, innovatív installáció az ikonikus Rotundában tekinthető meg, amelyet Rem Koolhaas és Samir Bantal készített. A művészek radikális változásokat tárnak fel a városokon kívüli területeken, amelyeket a kiállításon együttesen „vidéknek” neveznek. Az építész és urbanista Koolhaas eredeti kutatási munkája olyan sürgető környezeti, politikai és társadalmi-gazdasági kérdéseket feszeget helyi szinten, amelyek igazán megmutatják a jövőbeli helyzetet.

„Ez a kiállítás tovább fejleszti azt az narratívát, amelyben a vidék lesz az új társadalmi, technológiai és környezeti innováció helye. A Lavazza számára a kulturális innováció, a környezeti fenntarthatóság és a működő közösségek védelme olyan útjelzők, amelyek kijelölik számunkra a jövőbeli fejlődést” – mondta Francesca Lavazza, a vállalat igazgatóságának tagja.

A Guggenheim támogatása 2014-ben kezdődött az olasz futurizmus 1909–1944: Az univerzum rekonstrukciója című kiállítás támogatásával. Azóta a Lavazza további öt kiállítást támogatott a New York-i múzeumban. Francesca Lavazzát 2016-ban meghívták a Solomon R. Guggenheim Alapítvány kuratóriumába. 2017-ben a Lavazza a velencei Peggy Guggenheim Gyűjtemény támogatásával erősítette meg a Guggenheim Alapítvány iránti elkötelezettségét. 2019-ben a Lavazza a Solomon R. Guggenheim Múzeumban támogatta az „Artistic Licence: Six Takes on the Guggenheim„ kollekciót a művészeti és kulturális projektek vezetésére irányuló folyamatos elkötelezettség részeként.

SOCIAL MEDIA