Tarolt a Real Estate Awards díjátadón a Futureal-csoport

Kiemelt Piac

Egyedülálló sikert ért el a Futureal-csoport az ingatlanpiac meghatározó eseményének számító Real Estate Awards 2019 díjátadó gálán. Három kategóriában is győzelmet aratott a vállalat és két ikonikus irodaprojektje, az Advance Tower és a Budapest ONE. A cégcsoport ezzel a legtöbb elismerést gyűjtötte be a rendezvényen.

Budapest ONE

A kereskedelmi és lakóingatlanpiac meghatározó szereplőinek látványos ünnepségén mérték össze erejüket a legizgalmasabb fejlesztések. A szakmai zsűri a Budapest ONE irodaparkot az Év Kereskedelmi Ingatlanfejlesztésének, míg az Advance Tower II irodaházat az Év Legzöldebb Projektjének választotta. A Futureal-csoport pedig az Év Fejlesztő Cége címet szerezte meg.

Új korszak kezdetét jelenti, hogy az idén először, a Futureal mindkét nyertes irodaépülete Magyarországon az elsők között szerezte meg a nemzetközi WELL Building Platina előminősítését, amely a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat ismeri el az épületek tervezése során. Ezzel a Paulinyi & Partners Építészeti Stúdió által tervezett Budapest ONE és Advance Tower már az irodaházak következő generációját képviseli.

Az összesen 65 ezer négyzetméter bérelhető területtel rendelkező Budapest ONE Őrmezőn, Magyarország legnagyobb multimodális csomópontjánál épül, egyedülálló közlekedési lehetőségekkel. Az irodapark 25 ezer négyzetméteres első ütemébe már be is költöztek az első bérlők. A szalagként hullámzó épület szokatlan formája a parametrikus tervezéssel támogatott optimalizálás eredménye, alaprajzát és homlokzatát úgy alakították ki, hogy a lehető legkedvezőbb beépítést tegye lehetővé. A komplexumot energiatakarékos, intelligens központi épületirányítási rendszerrel szerelik fel, a falakat nyugalmat sugárzó színek borítják, de multi-funkciós szoba, az épület tetején pedig panorámás futópálya is a dolgozók rendelkezésére áll majd

A Váci úton megvalósult Advance Tower második üteme közel 8 ezer négyzetméter bérbe adható területtel 20 ezer négyzetméteresre bővítette a 8 szintes, ’A’ kategóriás épületegyüttest. Az Advance Tower egyedi tervezésű üvegfelületeinek köszönhetően a komplexumban kialakított irodákban nagy a természetes fény aránya, elkerülhető a túlmelegedés, és a káprázatmentes megvilágítás is biztosítható. Az irodaház közel 10 százalékkal kevesebb primer energiát fogyaszt, mint egy ugyanilyen paraméterekkel rendelkező, de csak a magyar szabályozást betartó épület. A fenntartható szemléletmód a víztakarékos szanitereknek köszönhetően az ivóvízfogyasztásban is megmutatkozik, az épület egy főre vetítve átlagosan közel 18 liter ivóvizet takarít meg naponta.

Advance Tower II és Kantin Advance

Az Év Fejlesztő Cégévé választott Futureal a kelet-közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, Európa 10 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon. Alapítása óta a Futureal-csoport portfóliója több mint 100, összesen több mint 2 millió négyzetméter bruttó alapterületű ingatlanfejlesztési projekttel bővült 3 milliárd euró értékben. A cégcsoport évtizedes hazai sikerei mellett látványos eredményeket ért el Lengyelországban, Romániában, terjeszkedik Spanyolországban, valamint Nagy-Britanniában, Németországban és az Egyesült Államokban is. A Futureal portfóliójában egyaránt jelen vannak vegyes funkciójú városrehabilitációs projektek (Corvin Sétány, Dél-Buda Városközpont), kereskedelmi és irodai beruházások, kereskedelmi ingatlanbefektetések és különféle strukturált finanszírozási konstrukciók.

„Hatalmas megtiszteltetés ez a három díj, amellyel a szakma is elismeri erőfeszítéseinket a fenntartható és emberközpontú épületek megvalósításért. A Futureal-csoport elkötelezett aziránt, hogy az elkövetkezőkben is magas minőségű, innovatív, környezet- és dolgozóbarát irodaházakat építsen itthon és külföldön”– mondta Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója.

SOCIAL MEDIA