Virágba borítja az országot a Meglepetés magazin

Inspiráció Kiemelt

Ismét virágba borít öt szerencsés települést a Meglepetés magazin. A mára hagyománnyá váló pályázatuk nemcsak közösségek mindennapjait teszi vidámabbá, a kezdeményezésnek már egy egymásra találó fiatal pár is köszönheti a boldogságát. Eddig több mint 10 ezer színpompás egynyári virágpalántát ültetettek el országszerte, és izgatottan várják az idei pályázatokat.

A Meglepetés szerkesztőségének hagyományosan szoros a kapcsolata az olvasóival; rendszeresen hívják őket telefonon, írnak, ha bármi örömük, gondjuk van, és a klasszikus 5 perces bevásárlás során pedig a szerkesztőség tagjai lassan 25 éve minden héten beszélgetnek a nyerteseikkel. „Pontosan tudjuk, hogy mi az, ami érdekli őket, és mi az, amiben örömüket lelik. A gyönyörű kert, ápolt park például egy ilyen dolog, és ebben találkozott a szerkesztőség hobbija az olvasóinkéval. Ugyanakkor az is fontos, hogy valamit mi is visszaadhassunk abból a sok szeretetből, figyelmességből, amit kapunk” – árulta el Hegedűs Noémi, a magazin főszerkesztője.

Egy-egy alkalommal száznál is több település pályázik. A magazin csapata eddig több mint 10 ezer színpompás egynyári virágpalántát ültetett el országszerte Kiszel Péter főkertész vezetésével. A szerkesztőség ilyenkor egy szekérderéknyi palántával felszerelkezve felvonul, ültet, locsol, és a végén egy gyönyörűen rendbe tett övezetet hagy maga után. Az előző években jártak már Süttőn, Bakonybélen, Szentesen, Kakucson, Sérsekszőlősön, Badacsonytomajon, Martfűn és Magyarország számos más pontján.

„Mivel mi egy klasszikusan családbarát munkahely is vagyunk, ezért nemcsak a magazin munkatársai jönnek el az ültetésekre, hanem a családtagok is gyakran elkísérik őket. Ilyenkor a gyerekek, a férjek-feleségek egyaránt ásót ragadnak, és ültetnek. Még szerelem is szövődött az első alkalommal, 2011-ben. A két kollégánk azóta már házaspárként ülteti a virágokat. Olyan is előfordult, hogy a gyakorlatlanabb kolléga a virágot a tartó pohárkával együtt ültette be a földbe, annyira nem volt otthon a kertészkedésben, hogy nem tudta, hogy abból ki kell venni a palántát” – mesélt szívderítő történeteket a főszerkesztő, aki azt is hozzátette, hogy a virágosítások alkalmával szinte mindenütt segítenek nekik a boldog helyi lakosok, akik a pályázatot megírták. Így a szerkesztők, újságírók együtt locsolnak, gereblyéznek az olvasókkal.

SOCIAL MEDIA